Nyhed
01. dec. 2023 | 16:18

Malene Blenkov bliver chef for fiktion

Foto | Robin Skjoldborg

Malene Blenkov har en stor erfaring som producer – fra Lone Scherfigs anerkendte hospitalsserie Dag & nat til den anmelderforhadte komedie Undercover.

Efter 21 år på posten bliver lederen af Det Danske Filminstituts fiktionsafdeling Marianne Moritzen nu afløst af den erfarne producer.

Af Claus Christensen og Frederik Hoff

Marianne Moritzen har været leder af fiktionsafdelingen på Det Danske Filminstitut i 21 år.

Hun er i Ekkos tilbagevendende lister over de mest magtfulde i filmbranchen blevet fremhævet som en af de mest anerkendte og populære personer.

Og det på trods af at hun har varetaget støtteordningen for de mere kommercielle film, hvor mange får afslag på deres ansøgninger.

I en alder af 64 år har hun valgt at takke af. Hendes afløser bliver produceren Malene Blenkov, som således overtager posten som chef for fiktionsafdelingen på instituttet.

”Malene kommer med omfattende erfaringer som producer: et tocifret antal spillefilm, fiktionsserier, dokumentarfilm og som forfatter på en række børneserier,” udtaler Filminstituttets direktør Claus Ladegaard i pressemeddelelse.

Vil styrke kreative tilgang
Malene Blenkov har produceret en lang række film og tv-serier, blandt andre Henrik Ruben Genz’ Bankerot, Lone Scherfigs Dag & nat og Ole Christian Madsens Krudttønden.

Siden 2021 har hun været afdelingsleder i Nordisk Film Creative Alliance, der producerer internationale spillefilm og serier.

Hun har tidligere været medejer og direktør i Creative Alliance og selskabet Blenkov & Schønnemann, som stod bag den anmelderforhadte Undercover.

Blenkov har også produceret børneserier som Shanes verden og Cirkusliv i savsmuld, som hun selv har skrevet manuskripter til.

”Det kan virke som et stort skifte at sætte sig på den anden side af bordet, men jeg oplever det som en naturlig forlængelse af mit arbejdsliv,” siger 55-årige Malene Blenkov og fortsætter:

”Jeg kender og holder af skabelsesprocessen på film og serier fra idé til produktion, lancering, festivalliv og selve mødet med publikum.”

”Med branchens store udfordringer og det nye filmforlig foran os er det en vigtig tid at styrke den kreative tilgang og insistere på mod, forandring og forankring.”

Malene Blenkov tiltræder stillingen den 15. januar, og tre dage senere holder Filminstituttet en kombineret velkomst- og afskedsreception fra klokken 15.30 til 17.30 for Blenkov og Moritzen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko