Nyhed
14. juni 2023 | 16:17

Mangfoldigheden sprudler i talenters film

Foto | Jacob Grüner Petersen

I afgangsfilmen I mine sko opdager Maxine (Ross Mangal Khan), at hun ikke er inviteret til barndomsvenindens fest, men sætter sig for at kæmpe for venskabet.

Eleverne fra Filmhøjskolen Møn giver deres vellavede afgangsfilm fulde af fortælleglæde online-premiere på Ekkos hjemmeside.

Af Nicki Bruun

Det er blevet en imødeset tradition, at eleverne på Filmhøjskolen Møn giver deres afgangsfilm online-premiere på Ekkos hjemmeside.

Hver gang oplever man nemlig, hvor stor fortælleglæden er blandt landets yngste filmskabere.

Nu har en ny årgang færdiggjort deres semester på filmhøjskolen i det sydlige Danmark. Det er der kommet fem spændende kortfilm ud af.

Filmene kan ses to uger frem fra i dag, altså til og med 28. juni, eksklusivt her på siden.

De bærer titlerne Aske, Brud, Citius, Flåt og I mine sko. Mens det måske ikke oser af originalitet, byder de alle på solidt filmhåndværk og medrivende drama i en samling vellavede produktioner.

Og så må man konstatere, at de unge filmskabere går forrest, når det gælder branchens aktuelle buzzord: mangfoldighed.

Der strømmer en naturlig åre af etnisk og seksuel diversitet gennem filmene, der udfolder genrer som thriller og gys, men også både søskende-, venskabs- og parholdsdrama.

Imponerende niveau
Filmhøjskolen Møn har siden 2017 tilbudt unge mennesker undervisning i filmens verden.

Vi besøgte i 2020 filmhøjskolen og skrev en reportage om det kreative miljø, som har en stærk lærerstab med blandt andre folk uddannet fra Den Danske Filmskole. Samme år vandt kortfilmen Lidt endnu, der blev produceret på Filmhøjskolen Møn, Publikum Prisen ved Ekko Shortlist Awards.

Siden er flere talentfulde kortfilm fra filmhøjskolen kommet på Ekko Shortlist, og niveauet blandt eleverne er altid overraskende imponerende.

I mange år har European Film College i Ebeltoft været den førende filmhøjskole i Danmark, men efterhånden begynder Filmhøjskolen Møn at ligne et stærkt alternativ til den jyske filmuddannelse.

Næste semester på Filmhøjskolen Møn starter til august. Inden da kan man i weekenden 15. – 16. juli deltage i den nye Film Festival Møn, som er skabt af tidligere elever. Her er både mad, musik og visning af afgangsfilm lavet på skolen.

Læs mere om både festivalen og optag – blandt andet muligheden for at søge et legat, der gør opholdet billigere – på filmhøjskolens hjemmeside.

Kommentarer

Filmhøjskolen Møn

Stiftet i 2017 og ligger i Stege på Møn.

Kan huse 36 elever, der går et semester på tyve uger.

Eleverne bliver undervist i teoretiske forløb og producerer selv film.

Se den nyeste årgangs afgangsfilm.

© Filmmagasinet Ekko