Nyhed
03. mar. 2017 | 15:36

Marie Grathø Sørensen skal til Cannes

Foto | Sophie Winqvist
Marie Grathø Sørensens afgangsfilm fra Super16, Teenland med Victoria Carmen Sonne, kan blive til en spillefilm, da instruktøren er blevet udtaget til en talentudviklingsgruppe i Cannes.

Stortalentet har begejstret med kortfilm på Ekko Shortlist, men skal nu præsentere spillefilmprojektet Teenage Jesus på verdens største festival.

Af Nicki Bruun

”Jeg håber, at Teenland bliver fed, for jeg drømmer om at lave den til en spillefilm.”

Sådan sagde Marie Grathø Sørensen om sin afgangsfilm fra Super16 til Ekko i 2013, da hun var i gang med at lave den.

Nu ser drømmen om en spillefilm ud til at være kommet en hel del nærmere.

Marie Grathø Sørensen er nemlig blevet udvalgt til udviklingsgruppen Cinefondation L’Atelier på Cannes-festivalen, hvor filmskabere præsenterer deres spillefilmprojekter.

Filmen, som hun skal derned med, hedder Teenage Jesus og er en videreudvikling af Teenland. Teenage Jesus handler om den anarkistiske pige Jenny, der bliver indlagt på et psykiatrisk bosted. Her opdager hun, at hun kan helbrede de andre patienters sindstilstande. Og stemmen i hendes hoved er selveste Gud.

I kortfilmen Teenland hedder hovedpersonen Sally og spilles af Victoria Carmen Sonne (I blodet), men ellers er grundhistorien den samme. Afgangsfilmen blev efterfølgende lanceret som en webserie, men kan altså nu også blive en spillefilm under en anden titel.

Teenage Jesus er under udvikling hos produktionsselskabet Beofilm med støtte fra blandt andet Det Danske Filminstitut.

Gode chancer
Marie Grathø Sørensen har haft en længere rejse mod spillefilmdrømmen, siden hun blev uddannet fra Super16 i 2014.

Idéen til spillefilmen Teenage Jesus vandt allerede i 2015 prisen for bedste pitch på den norske Haugesund-festival og var sidste år i udviklingsprogrammet Cinemart på festivalen IFFR i Rotterdam.

Men det er en noget anden vægtklasse med særdeles gode udsigter, som Marie Grathø Sørensen og hendes film bevæger sig op i.

Ifølge Variety er 146 af de 186 projekter, som er blevet præsenteret i Cinefondation L’Atelier siden 2005 efterfølgende blevet realiseret, mens fjorten er i præ-produktion.

En vild stil
Marie Grathø Sørensen blev optaget på den alternative filmuddannelse Super16 i 2011. Året efter instruerede hun Daimi, der ved Ekko Shortlist Awards i 2014 både var nomineret til bedste fiktion og bedste kvindelige hovedrolle (Bebiane Ivalo Kreutzmann).

Daimi lavede Marie Grathø Sørensen sammen med manuskriptforfatteren Eini Carina Grønvold, og det samme var tilfældet med midtvejsfilmen Lækre til vi dør. Den handler om gymnasiepiger, som også er lesbiske vampyrer, og den lagde kimen til den vildere stil, der også er på spil i Teenland.

Årets Cannes-festival foregår 17.-28. maj.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko