Nyhed
21. aug. 2019 | 09:18

Matrix vender tilbage

Foto | Bill Pope
Keanu Reeves lærer blandt meget andet at stoppe en kugleregn, når han i The Matrix fra 1999 går fra at være den almindelige mand Thomas Anderson til at blive verdens frelser Neo.

Keanu Reeves skal spille Neo i den kommende fjerde film, hvor også hans medskuespiller og en af de oprindelige instruktører er med igen.

Af Nicki Bruun

Det er tyve år siden, at The Matrix ramte lærredet og bevidstheden blandt sci-fi-fans over hele kloden.

Filmen om Neos valg mellem den røde og blå pille er blevet en moderne klassiker, og selv om de to fortsættelser i det nye årtusind ikke ramte helt samme niveau, har selskabet Warner Bros. angiveligt ville lave en ny film om universet i længere tid.

Den har ifølge branchemagasinet Variety nu fået grønt lys. Og det bliver endnu engang med Keanu Reeves i hovedrollen, mens også Carrie-Anne Moss gentager sin rolle som Trinity.

Bag kameraet finder vi igen Lana Wachowski, som i rulleteksterne til de gamle film hedder Larry Wachowski, fordi hun dengang ikke var sprunget ud som kvinde. Til gengæld forlyder det ikke, om hendes søster Lilly Wachowski – som hed Andrew og også har skiftet køn – vil være involveret i den fjerde film om verden som en enorm computersimulation.

”Mange af de idéer om vores virkelighed, som Lilly og jeg udforskede for tyve år siden, er endnu mere relevante i dag. Jeg er meget glad for at få disse figurer tilbage i mit liv, og jeg er taknemmelig for igen at få chancen for at arbejde med mine geniale venner,” siger Lana Wachowski.

Visionær filmskaber
De tre foreløbige Matrix-film har indtjent tolv milliarder kroner ved billetlugerne på verdensplan, så der er ikke noget at sige til, at Warner Bros. er interesseret i én mere.

The Matrix Reloaded og The Matrix Revolutions, derbegge havde premiere i 2003, er ikke kultelsket på samme måde som den første film i serien.

Men med tanke på Keanu Reeves’ popularitet for tiden – hvor han netop har glimret i den nye film om lejemorderen John Wick – er der nok ikke nogen tvivl om, at filmen vil vække glæde blandt publikum.

”Vi kunne ikke være mere spændte på at gå ind i The Matrix med Lana igen. Lana er en sand visionær – en unik og originalt kreativ filmskaber – og vi er ovenud begejstrede over, at hun skriver, instruerer og producerer det nye kapitel i universet,” siger chef hos Warner Bros., Toby Emmerich, til Variety.

Det vides endnu ikke, hvad den mere specifikt handler om, men ifølge branchemediet begynder produktionen på den fjerde Matrix-film i starten af næste år.

Trailer: The Matrix

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko