Nyhed
12. okt. 2016 | 14:51

Max Kestner i spil til dokumentarpris

Foto | Danish Documentary Production
Max Kestners Amateurs in Space følger to ildsjæles forsøg på at sende en amatørbygget raket ud i Rummet. En testversion af raketten afprøves på en flåde i Østersøen, men testen mislykkes.

Amateurs in Space er udtaget til hovedkonkurrencen på Amsterdams dokumentarfestival IDFA, hvor syv andre danske film også bliver vist.

Af Frida Marquard

Den garvede filmskaber Max Kester slog i 2004 igennem med Rejsen på ophavet (udgivet på Ekko-dvd #2), og dengang fortalte han, at han har en hang til kulørt videnskabsformidling a la Illustreret Videnskab.

Nu tager han skridtet fuldt ud med Amateurs in Space, som handler om to venners forsøg på at komme på rumfærd i en hjemmebygget raket.

Filmen er blevet udtaget til hovedkonkurrencen på hollandske IDFA, der er verdens førende dokumentarfestival. Festivalen finder sted fra 16. til 27. november.

Amateurs in Space får dansk premiere på Doxbio den 2. november 2016. 

Danske debutanter
Max Kestners vil med Amateurs in Space langt fra være eneste dansker på festivalen, der siden 1988 er blevet afholdt i Amsterdam.

I alt er otte dansk-instruerede film at finde på årets program. Heriblandt er tre blevet udtaget til festivalens pris for debutanter i dokumentargenren: Venus, Dream Empire og Dem vi var.

I Lea Glob og Mette Carla Albrechtsens Venus skildres kvinders seksuelle begær, da over 100 almindelige danske kvinder fortæller om lyst, skam og deres personlige seksualitet.

David Borenstein følger i Dream Empire vanviddet på det kinesiske boligmarked, hvor udlændinge hyres til at få provinsbyer til at fremstå som internationale kraftcentrer.

Sine Skibsholts Dem vi var er en personlig beretning om at genfinde livet og kærligheden, efter at hendes mand bliver ramt af en blodprop. 

Afrikanske immigranter
Den syriske krigsdokumentar The War Show kan ses i festivalens Best of Fests-kategori, efter at havde vundet hovedprisen på Venice Days til Venedig Filmfestival. Den får selskab af Håbet bag hegnet, om afrikanske immigranters kamp for at nå Europas grænser.

Fælles for de to er at filmene er optaget hovedpersoner selv, henholdsvis Obaidah Zytoon i The War Show og Abou Bakar Sidibé i Håbet bag hegnet.

Derudover kan Emil Langballe The Wait og Sebastian Cordes A Place Called Lloyd ligeledes se på festivalen.

Trailer: Amateurs in Space

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko