Nyhed
02. juli 2015 | 16:12

Mesterinstruktør kigger på Pinocchio

Foto | Miramax
Paul Thomas Anderson instruerer Daniel Day-Lewis under optagelserne af There Will Be Blood. Anderson er nu på vej i en temmelig anden retning i sin filmkarriere.

Paul Thomas Anderson ser ud til at skulle skrive og instruere Robert Downey Jr.’s filmhjertebarn.

Af Casper Hindse

Han har skabt store filmmanuskripter som There Will Be Blood, Magnolia og Boogie Nights. Og realiseret dem alle som dystre mesterværker.

Men nu viser Paul Thomas Anderson så, at han langt fra er nogen muggen træmand. Den amerikanske mesterinstruktør skal nemlig formentlig både skrive og instruere en ny version af Pinocchio. Det skriver The Hollywood Reporter.

Filmen er Robert Downey Jr.’s helt store idé igennem de senere år. Skuespilleren har imidlertid ikke kunnet finde den rette vinkel på løjerne om trædukken, der bliver vækket til live, men også fristet af verdens mange oplevelser – desværre med den uheldige bivirkning, at hans næse bliver længere, hver gang han lyver.

Derfor skal Anderson nu skrive fortællingen om til det store lærred på ny.

Tegnefilm-trend
Der har været en pæn portion filmfolk inde omkring filmen, inden Paul Thomas Anderson nu træder til. Instruktørens venskab med Robert Downey Jr. er velkendt, og kun en Avengers-film kom i vejen for et samarbejde på Andersons seneste Inherent Vice.

Det seneste forsøg på at få filmens manuskript færdiggjort, stod Michael Mitnick (The Giver) for, men der var ikke en instruktør koblet til. Nu hvor Anderson overtager skrivemaskinen, er den sag formentlig også afgjort.

Mesterinstruktøren er blot nyeste skud på stammen af store filmskabere, der går i krig med de gamle tegnefilmfortællinger. Eksempelvis skal Bill Condon genindspille Skønheden og udyret med Emma Watson i hovedrollen, mens Tom Burton skal lave en realfilmversion af Dumbo.

Og så vi jo bare håbe, at Andersons version af en gammel klassiker ikke ender med, at vi alle står tilbage med en lang næse.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko