Nyhed
21. juli 2017 | 16:25 - Opdateret 21. juli 2017 | 19:12

Michael Noer vender hjem til dansk film

Foto | Søren Solkær
I Ekko #49 gik Michael Noer i bokseringen med Erik Clausen til en billedserie, og det tog hårdt på den unge instruktør.

Instruktøren bag R og Nordvest er på vej med en amerikansk film, men har allerede fået et stort beløb i produktionsstøtte til sin næste danske film, der går i optagelse til efteråret.

Af Nicki Bruun

Michael Noer er i gang med sin første internationale storfilm, Papillon, men allerede nu står det klart, at han snart vender tilbage til dansk film.

38-årige Noer har nemlig i år fået det relativt høje beløb 8,99 millioner kroner i støtte af Det Danske Filminstitut ved konsulent Mikkel Munch-Fals. Inden for de seneste par år er filmen blandt de højst støttede. 

Spillefilmens titel er Nelly, men ellers er det meget sparsomt, hvad der er kommet frem. Filmen skal produceres af René Ezra fra Nordisk Film, som fortæller Ekko, at kortene pt. holdes tæt ind til kroppen.

Så meget ligger dog fast, at Nelly er skrevet af Michael Noer sammen med manuskriptforfatter Jesper Fink, der blev uddannet fra Den Danske Filmskoles manuskriptlinje i 2013.

Fink har siden skrevet kortfilmen Sort samt afsnit af tv-serien Sjit Happens. Han har desuden skrevet manuskript til kortfilmen The Art of Crossing a Bridge, som er på Ekko Shortlist. Nelly er Noer og Finks første samarbejde.

Filmoptagelserne starter ifølge Det Danske Filminstituts produktionsoversigt midt i oktober og strækker sig til slutningen af november. Filmen er foreløbigt sat til premiere den 17. januar 2019.

Fra dokumentar til fiktion
Michael Noer fik et gennembrud af de større, da han sammen med Tobias Lindholm og deres ”reality rules”-koncept slog igennem med fængselsdramaet R i 2010.

Før den havde Noer lavet dokumentarfilm som De vilde hjerter og Vesterbro, men ved at tage sin dokumentariske stil med ind i fiktionsverdenen, åbnede dørene sig for alvor for instruktøren.

Efterfølgende lavede han Nordvest på samme håndholdte og autentiske måde. Derpå skiftede han spor med en fortælling om aldrende kærlighed, Nøgle hus spejl, hvor Ghita Nørby spiller en ældre kvinde, der på et plejehjem bliver forelsket i en ny mand.

I fængsel på en ø
Michael Noers amerikanske projekt Papillon har efterhånden været noget tid undervejs.

Det er en genindspilning af en film fra 1973, hvor Steve McQueen og Dustin Hoffman spiller to kriminelle, der bliver venner under deres afsoning på en fængsels-ø. Den blev skrevet af Oscar-vinderen Dalton Trumbo – kendt som en af de sortlistede filmskabere under McCarthy-perioden – og baseret på et autentisk forlæg af franske Henri Charrière.

I Michael Noers version spiller de populære serie-skuespillere Charlie Hunnam (Sons of Anarchy) og Rami Malek (Mr. Robot) hovedrollerne, mens danske Roland Møller – der også medvirker i R og Nordvest – har en større rolle.

Papillon har endnu ikke fået en premieredato.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko