Arrangement
02. juni 2014 | 14:06

Mød Michael Haneke med Ekko

Foto | uoplyst
Michael Haneke modtager Danmarks største kulturpris, Sonningprisen, på en million kroner. I den forbindelse gæster han landet og Grand Teatret.

Den østrigske auteur præsenterer sit mesterværk Det hvide bånd i Grand Teatret den 17. juni. Han interviewes efterfølgende af Christian Braad Thomsen.

Af Freya Bjørnlund

Europas måske største nulevende auteur, Michael Haneke, gæster Danmark i denne måned. Anledningen er årets uddeling af Sonningprisen, som bliver overrakt til den østrigske mester 18. juni på Københavns Universitet.

Ekko griber chancen og inviterer i samarbejde med Grand Teatret til et eksklusivt møde med den 72-årige filmskaber.

Michael Haneke viser sin Guldpalme-vinder Det hvide bånd i Grand Teatret 17. juni kl. 18 og fortæller efterfølgende om sit kunstneriske virke i et interview med filminstruktør og Ekko-skribent Christian Braad Thomsen.

Interviewet vil foregå på tysk, mens intervieweren vil oversætte løbende. Billetter kan allerede nu bestilles på Grands hjemmeside (find filmen under ”Genveje til billetbetstilling” i højremenuen).

Roden til ondskaben
2014 markerer hundredeårs-jubilæet for Første Verdenskrig. Det hvide bånd fejrer den ufestlige begivenhed med Hanekes hårrejsende historie om en tysk landsby op til krigens udbrud.

Minisamfundets landlige idyl trues af en serie mystiske, ondskabsfulde nissestreger – en lade brænder ned, et barn forsvinder, og en ulykke i savmøllen får fatale konsekvenser.

Michael Haneke har tidligere udtalt, at filmen søger at lokalisere roden til menneskelig ondskab. I hans fortolkning udklækkes den i Tysklands depraverede, protestantiske moral og vokser sig stor i en af verdenshistoriens største katastrofer.

I sin femstjernede anmeldelse for Ekko sammenligner Klaus Rifbjerg instruktøren med både Ingmar Bergman og Carl Th. Dreyer. ”Det er meget vanskeligt at sætte en finger på Det hvide bånd, hvis tempo er velgørende andante, og hvis typologi i mindste detalje er overbevisende,” skriver han.

Hør Haneke fortælle mere om sit mesterværk og bestil billetter til arrangementet her (find filmen under ”Genveje til billetbetstilling” i højremenuen).

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko