Nyhed
23. okt. 2020 | 19:31

Krav om mundbind i biografen

Foto | Tomasz G. Sienicki
Efter de nye corona-vejledninger kan man stadig se film i biografen, så længe man har et mundbind på, indtil man sætter sig ned.

Statsminister Mette Frederiksen har skærpet kampen mod coronavirus ved at bebude brug af mundbind i biografer. Men man kan tage det af, når man sætter sig ned i salen.

Af Nicki Bruun og Claus Christensen

Mette Frederiksen har her til aften holdt et pressemøde, hvor hun bebuder en øget indsats i kampen mod coronavirus.

Det indebærer blandt andet, at danskerne fra nu og frem til 2. januar skal bære mundbind, når de befinder sig indendørs på offentligt tilgængelige steder.

En af de kulturinstitutioner, som bliver ramt af tiltaget, er landets biografer. Her glæder man sig over, at mundbindet kun skal være på, indtil man sætter sig i salen.

”Jeg har været i dialog med kulturministeren her til aften i forhold til lige præcis om det gælder, når man sidder ned. Det gør det ikke, og det betyder, at vi stadig må gøre det, vi har gjort indtil nu i biograferne – bortset fra, at man skal have mundbind på, indtil man sætter sig i sædet. Det synes jeg er fornuftigt og godt for biograferne, for at sige det rent ud,” fortæller direktøren i Danske Biografer, Lars Werge.

– Hvad ville det have betydet, hvis man skulle sidde med mundbind inde i biografen?

”Biografen er jo noget, man kan vælge fra, hvis der kommer for mange besværligheder omkring det. Men at have mundbind på, når man skal købe billet, kaffe eller noget andet, har vi vænnet os til i andre sammenhænge uden for biografen, så det er til at forstå. Jeg har været i flere biografer, hvor folk i forvejen havde mundbind på, når de kom ind ad døren. Men hvis man også skulle have mundbind på, mens man ser filmen, ville folk nok hellere blive hjemme og streame. Så på den måde er det godt.”

– Mette Frederiksen nævnte, at der kunne komme flere stramninger?

”Vi har siddet til møder i Kulturministeriet denne uge og snakket om, hvilke retningslinjer der skal være for biografer og den slags, hvis der kommer flere stramninger. Så vi fortsætter den fine tradition med at inddrage parterne, selv om det i sidste ende er politikerne, der træffer beslutningerne. Men de anerkender, at man trygt kan gå i biografen, for ellers havde man næppe fået lov til at sidde der uden mundbind.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko