Nyhed
31. aug. 2023 | 12:18 - Opdateret 31. aug. 2023 | 13:32

Nattevagten 2 udtaget til filmfestival i London

Foto: Lasse Frank

I Nattevagten – Dæmoner går i arv spiller Fanny Bornedal hovedrollen som Emma (tv.), som er datter til Nikolaj Coster-Waldaus karakter Martin (th.), der var hovedpersonen i den oprindelige Nattevagten.

Ole Bornedals opfølger til gysersuccesen Nattevagten er udtaget til kultprogrammet på BFI London Film Festival.

Af Claus Christensen

Danske gyserfilm er en sjældenhed, og en dansk gyser, der får international opmærksomhed, er næsten naturstridigt.

Men der er en undtagelse, nemlig Ole Bornedals Nattevagten. Den blev i 1994 en øjeblikkelig succes ved billetlugerne og samtidig vist på celebre festivaler som Cannes, Berlin og Toronto.

Næsten 30 år senere kommer opfølgeren, Nattevagten – dæmoner går i arv, der har premiere herhjemme den 14. december.

Men verdenspremieren finder allerede sted på BFI London Film Festival, der finder sted fra den 4. oktober til 15. oktober.

Her bliver den vist i et program, der hedder Cult Strand, som betyder noget i retning af ”kultstreng”. Den vises med andre ord ikke i den officielle konkurrence, men udtagelsen er ærefuld.

Andre film i kategorien Cult Strand er Laura Moss’ Frankenstein-inspirerede gyserfilm Birth/Rebirth, som også blev vist på Sundance-festivalen, og franske Bertrand Bonellos The Beast, hvor Léa Seydoux spiller en kvinde med flere identiteter.

Bonellos kendes blandt andet for terror-filmen Nocturama, som i sin tid fik fem stjerner af Ekkos anmelder.

Blodigt hævntogt
Handlingen i Nattevagten – dæmoner går i arv kredser om den unge medicinstuderen Emma. Hun er datter af Nikolaj Coster-Waldaus Martin og beslutter sig for at finde ud af, hvad der skete i kælderen under Retsmedicinsk Institut for 30 år siden.

Ligesom sin far tager hun et job som nattevagt og får arrangeret et møde med Ulf Pilgaards kommissær og seriemorder Wörmer, som nær havde dræbt hendes far og i dag bor på Sct. Hans.

Mødet vækker kommissæren fra en mangeårig komatilstand, og han er desværre ikke blevet mildere med årene. Så snart kommer der gang i løjerne med et blodigt hævntogt, som Emma forsøger at stoppe.

Emma spilles af Ole Bornedals egen datter, Fanny, der allerede er et etableret skuespilnavn med serien Carmen Curlers og Bornedals Skyggen i mit øje.

Ud over Nikolaj Coster-Waldau og Ulf Pilgaard er der også gensyn med Kim Bodnia i rollen som Martins grænsesøgende ven Jens. Nye på rollelisten er Paprika Steen som hårdkogt politikommissær, Sonja Richter som psykolog, Alex Høgh Andersen som Emmas kæreste og Nina Rask som Emmas veninde.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko