Nyhed
17. sep. 2019 | 10:12

Netflix filmatiserer dansk succespodcast

Foto | Isak Hoffmeyer
63-årige Piv Bernth har produceret nogle af de største danske seriesucceser gennem tiden, og nu skal hun samarbejde med den enorme streamingtjeneste Netflix.

Tidligere DR-producer Piv Bernth slår sig sammen med den internationale streamingtjeneste om at skabe en tv-serie, hvor en hel klasse studenter uforklarligt forsvinder.

Af Nicki Bruun

Det skabte bølgegang i Danmarks Radio, da succesproduceren Piv Bernth i 2017 meddelte, at hun stoppede og ville starte sit eget produktionsselskab Apple Tree Productions.

Bernth stod i sin tid på DR bag serier som Forbrydelsen, Broen og Bedrag, men nu skal produceren samarbejde med Netflix, der har bestilt seks afsnit af den danske tv-serie Equinox.

Den bygger på en populær DR-podcast, Equinox 1985, der er blevet kaldt en blanding mellem den amerikanske true crime-podcast Serial og Bjarne Reuters 7.A.

Ligesom podcasten handler serien Equinox om en hændelse, hvor en hel klasse af studenter forsvinder sporløst. Serien følger kvinden Anna, der kun er ti år i 1999, hvor studenterne forsvinder. Der krydsklippes mellem den tragiske begivenhed og Annas liv som voksen. En skoleklasses gådefulde forsvinden er også temaet i Peter Weirs klassiker Picnic at Hanging Rock fra 1975.

Serien er skabt af instruktøren Tea Lindeburg, der også står bag podcasten, og desuden huskes som en af værterne i DR’s filmprogram Premiere. Hun dimitterede fra filmuddannelsen Super16 i 2006.

”Vi er meget begejstrede for, at podcasten Equinox bliver lavet til en tv-serie,” siger Piv Bernth i en pressemeddelelse.

”Det er en unik historie om forskellen mellem virkelighed og fantasi samt forholdet mellem fri vilje og skæbne – som alt sammen finder sted i en normal, dansk familie. Det kreative team bag er alle ekstremt talentfulde, og det er en stor ære at arbejde med dem. Vi ser frem til at introducere serien til verdens seere sammen med Netflix.”

Utraditionelt format
Piv Bernth har øjensynligt kæmpet lidt for at få startet Apple Tree Productions, som hun stiftede med sin DR-kollega Lars Hermann.

Hun tog Karoline Leth med sig til det nye filmselskab, men produceren bag serier som Arvingerne og Rita valgte efter en kort ansættelse i foråret at skifte til Zentropa.

Til gengæld er der også hos Netflix stor begejstring for Equinox, lyder det i en noget standardiseret udtalelse fra streamingtjenestens chef for nordeuropæisk indhold:

”Vi er meget begejstrede for denne nye serie, hvor en lokal, succesfuld historie kommer i hænderne på en anmelderrost dansk producer,” siger Tesha Crawford fra Netflix.

”Det er også meget inspirerende at arbejde med et narrativ, der faktisk kommer fra et utraditionelt format som en podcast. Vi er sikre på, at alt dette vil resultere i en serie, der bliver lige så betagende som den originale historie.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko