Nyhed
17. mar. 2020 | 16:36 - Opdateret 17. mar. 2020 | 18:07

Netflix-serien Equinox stopper optagelserne

Foto | DR
DR-podcasten Equinox 1985 er på vej som en tv-serie på streamingtjenesten Netflix, men nu er produktionen blevet stoppet efter nogle måneders optagelser.

Efter kritik fra filmarbejdere har Netflix og selskabet Apple Tree Productions besluttet at stoppe optagelserne. Ekko erfarer, at filmarbejderne får løn i hele kontraktperioden.

Af Claus Christensen

Netflix har stoppet optagelserne på deres produktioner i USA som følge af coronavirus, men i Danmark er den overnaturlige thriller-serie Equinox med Danica Curcic i hovedrollen kørt videre.

Det vakte bekymring hos danske filmfolk, ikke mindst efter en skuespiller i sidste uge blev sendt hjem med forkølelse.

”Vi befinder os med et stort filmhold inde på små locations, og vi spiser frokost sammen side om side i en filmbus. Det er helt uansvarligt,” sagde en anonym kilde fra produktionen til Filmmagasinet Ekko i søndags.

I dag er det imidlertid besluttet, at produktionen bliver sat på pause på ubestemt tid. Det bekræfter Lars Hermann, der er direktør i Apple Tree Productions, som laver Equinox for Netflix.

”Det er rigtigt,” siger Lars Hermann i telefonen og lægger røret på, da vi spørger ind til aftalen. Efterfølgende sender han dog en email:

”Holdets og skuespillernes ve og vel er det vigtigste for os. Derfor har vi taget beslutningen om ikke at fortsætte optagelserne de sidste to uger af produktionen. Vi holder nøje øje med situationen og håber, at vi kan starte op igen og færdiggøre produktionen, så snart det er muligt.”

Producentforeningen og Dansk Journalistforbund har netop indgået en aftale om, at medarbejdere kan hjemsendes i fem dage uden løn. Det bliver dog ikke tilfældet med Equinox, oplyser flere uafhængige kilder fra produktionen. Apple Tree Productions giver filmfolkene fuld løn i hele kontraktperioden.

”Vi bakker fuldt op om Apple Trees beslutning om at stoppe produktionen,” udtaler Netlix’ danske pr-person Christina Haugaard.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko