Nyhed
10. aug. 2020 | 15:30

Nordisk Film regner med stort efterår

Foto | Nordisk Film Biografer
Nordisk Film Biografer ejer biografer rundt omkring i hele Danmark, blandt andet Waves i Greve, der ligesom alle andre biografer opererer med forskellige restriktioner.

Mens Danske Biografers direktør råber vagt i gevær, melder landets største biografkæde sig tilfreds med Kulturministeriet og forventer snart at være tilbage til normalen!

Af Nicki Bruun

Hos flere provinsbiografer og en smal biograf i København truer konkursen på grund af de fortsatte corona-restriktioner, skrev vi i sidste uge.

Biografbranchen holdes nemlig ikke oven vande af hjælpepakker fra Kulturministeriet, der ikke opfatter filmtilbud som kultur, men derimod placerer biografer på linje med eksempelvis fitnesscentre.

Det har fået brancheforeningen Dansk Biografer og direktør Lars Werge til at råbe vagt i gevær: Der er brug for økonomisk statsstøtte til hans område.

Men hos landets største biografkæde og det mest magtfulde medlem af Danske Biografer – Nordisk Film Biografer – er tonen helt anderledes.

Her er man ifølge B.T. meget taknemmelig for de hjælpepakker, som branchen har modtaget indtil videre. Samtidig regner man med, at situationen vil være tæt på normalen – altså før coronakrisen – i slutningen af august, mens der er lagt op til et stærkt efterår og vinter.

”Vi er først i krise, når lysten og behovet efter den gode filmoplevelse forsvinder, og det er der altså intet, der tyder på,” skriver Nordisk Film Biografers direktør, Casper Bonavent, i en e-mail til avisen.

Håb om løsning
Optimismen knytter sig især til, at Christopher Nolans længe ventede og stort anlagte action-blockbuster Tenet får dansk premiere om lidt over to uger, den 26. august.

Spiondramaet er en af årets mest imødesete film, som hele tiden har været en af dem, der blev anset som afgørende for at få folk tilbage i biografen.

En måned senere kommer Thomas Vinterbergs danske drama Druk, der som åbningsfilm i Biografklub Danmark forventes at kunne trække et stort publikum i biografen.

Hos brancheforeningen Danske Biografer peger man dog på, at der stadig er store problemer, så længe restriktionerne betyder, at man ikke kan fylde biografsale op. Derfor går direktøren nu uden om Kulturministeriet.

”Jeg skal mødes med Erhvervsministeriet inden for den nærmeste fremtid. Så jeg har da et stort håb om, at vi kan finde en løsning,” siger Lars Werge til B.T.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko