Nyhed
05. dec. 2012 | 09:41

Hvem skal instruere Star Wars?

Foto | Lucasfilm
Skal David Fincher, J.J. Abrams eller Guillermo Del Toro instruere de kommende Star Wars-film? Navnene florerer ivrigt på Hollywoods rygtebørs.

Michael Arndt skal skrive manus til den første Star Wars fra Disney. Lawrence Kasdan og Simon Kinberg skal skrive de næste, forlyder det.

Af Louise Møhl

I slutningen af oktober forbløffede George Lucas Star Wars-fans verden over med salget af Lucasfilm Ltd. til Walt Disney Co., som dermed overtog rettighederne til endnu ikke offentliggjort Star Wars-materiale og rettighederne til at lave nye Stjernekrigsfilm.

Disney planlægger at få mest muligt ud af de over 23 milliarder kroner, de har betalt for købet. I 2015 får Star Wars: Episode VII premiere, den bliver efterfulgt af Episode VIII, Episode IX – og derefter følger en ny film hvert andet eller tredje år.

”Den sidste Star Wars-film var Revenge of the Sith i 2005, og vi er overbeviste om, at der stadig er stor efterspørgsel,” har Disneys direktør Bob Iger udtalt.

Manusforfattere måske på plads
Spørgsmålet er så, om Disney kan løfte den tunge arv. 

Disney balancerer på en knivsæg, for de inkarnerede fans følger hver eneste lille skridt, selskabet tager i produktionsforløbet.

I starten af november blev det offentliggjort, at manuskriptforfatter Michael Arndt (Little Miss Sunshine og Toy Story 3) skal skrive manuskriptet til Episode VII.

Og i sidste uge kunne det amerikanske tidsskrift The Hollywood Reporter så meddele, at Lawrence Kasdan (Episode V og VI) og Simon Kinberg (X-Men: The Last Stand, Sherlock Holmes) skal stå for manuskripterne til de to næste Star Wars-film.

Fincher og Del Toro på tale
Valget af manuskriptforfatterne til Episode VIII og IX er dog stadig ikke blevet bekræftet af Disney, og hvem der skal instruere er endnu mere usikkert. Nettet flyder i disse dage over med rygter og spekulationer, der understreger, hvor meget der er på spil.

Tunge Hollywood-drenge som David Fincher, Guillermo Del Toro, J.J. Abrams, Brad Bird og Jon Favreau er alle blevet nævnt. Colin Trevorrow (Safety Not Guaranteed) har udtalt, at han meget gerne vil tage imod tilbuddet, hvis det kommer, mens Del Toro har afvist, at han er blevet spurgt. 

Det hotteste navn på rygtebørsen synes dog at være Matthew Vaughn, der slog igennem med superheltefilmen Kick-Ass og siden har lavet X-Men: First Class.

Gættene har imidlertid været så mange, at kun én ting efterhånden står fast: Det bliver ikke George Lucas, der sætter sig i instruktørstolen.

Ros til rekruttering
Til gengæld er Disneys håndtering af rekrutteringsprocessen dog blevet rost. At de vælger manuskriptforfattere før instruktører, tegner nemlig et billede af, at historien er i højsædet, mener mange. 

”Ansættelsen af Lawrence Kasdan og Simon Kinberg til at skrive Episode VIII og XI, før eventuelle instruktører er på plads, siger noget om, hvordan denne trilogi bliver håndteret. Det tyder på, at historien er højeste prioritet, og det er en god ting,” skriver sitet Slash Film.

Til at sikre sig, at Lucas’ ånd bliver bevaret, har Disney allieret sig med en af hans egne, trofaste folk.

Kathleen Kennedy, stedfortrædende leder hos Lucasfilm Ltd., bliver executive producer på fortsættelsen af Star Wars, og det står også fast, at Episode VII kommer til at fortsætte, hvor Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983) slap.

Han Solo og Luke tilbage
George Lucas er selv gennem årene kommet med udtalelser, der har afsløret noget af indholdet i historierne til Episode VII-IX, og hvis Disney lægger sig tæt op ad Lucas’ historie, vil man blandt andet kunne regne med at: 

- Episode VII vil begynde omkring 20-40 år efter afslutningen af Episode VI.

- R2-D2 og C-3PO er de eneste karakterer, der fortsætter gennem alle ni film.

- Den nye trilogi vil beskæftige sig med genopbygningen af Republikken.

- Luke vil indlede et romantisk forhold.

- Mark Hamill som Luke Skywalker, Harrison Ford som Han Solo og Carrie Fisher som Prinsesse Leia vil optræde, og aldersmæssigt vil de være i 60’erne eller 70’erne.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko