Nyhed
11. jan. 2021 | 12:25

Nye skuespillere indtager Borgen

Foto | Mike Kollöffel
Rollelisten til den nye sæson af Borgen tæller blandt andet fra ventre: Özlem Saglanmak, Birgitte Hjort Sørensen, Sidse Babett Knudsen, Mikkel Boe Følsgaard, Lars Knutzon og Lucas Lynggaard Tønnesen.

Kendte navne som Mikkel Boe Følsgaard og Magnus Millang er med, når den populære DR-serie vender tilbage med en ny sæson.

Af Nicki Bruun

Borgen er en af de mest populære DR-serier i nyere tid. Det kom derfor som en glædelig nyhed for mange, da det sidste år blev annonceret, at den vender tilbage med en ny sæson.

Her indtager Sidse Babett Knudsen igen den centrale hovedrolle som Birgitte Nyborg. Men rundt om hende er en flok kendte skuespillere klar til at spille både nye og gamle karakterer i det politiske univers.

Birgitte Hjort Sørensen vender tilbage i rollen som Katrine Fønsmark, mens også Lars Mikkelsen, Søren Malling og Signe Egholm Olsen er med i den kommende sæson.

De nye navne tæller skuespillere som Mikkel Boe Følsgaard, Magnus Millang og Lucas Lynggaard Tønnesen, der brød igennem med sin rolle i Netflix-serien The Rain.

”For fem-seks år siden boede jeg i en periode i England. Når jeg fortalte folk derovre, at jeg kom fra Danmark, var det hverken Michael Laudrup, Dronning Margrethe eller Aqua, folk begyndte at tale om: Det var Borgen,” siger Mikkel Boe Følsgaard i en pressemeddelelse.

”Jeg er utroligt glad for – og stolt af – at få lov at være med til at bære arven videre fra en af de største danske tv-serier – endda en af dem, som har været med til at bane vejen for den store succes, dansk tv nu har haft i mange år, og som vi alle i film- og tv-branchen står på skuldrene af.”

Tro mod kvaliteter
Fjerde sæson af Borgen er en co-produktion mellem DR og Netflix. Serien bliver derfor vist på streamingtjenesten, efter den har haft premiere på DR.

Serieskaber Adam Price har skrevet manuskriptet, mens Per Fly er konceptuerende instruktør.

Birgitte Nyborg er i den kommende sæson for nylig blevet udnævnt som udenrigsminister efter en længere periode i opposition. Men politikeren må vanen tro kæmpe for både sin position i regeringen og for Danmarks relation til allierede nationer.

DR’s dramachef Christian Rank fortæller i pressemeddelelsen, at ambitionen for den nye sæson er todelt.

”Vi vil gerne løfte Borgen og gøre seriens univers tidssvarende, nyt og spændende og samtidig være tro mod de kvaliteter, der har gjort Borgen så populær i hele verden,” udtaler Christian Rank.

”Med de store skuespilkompetencer, vi har fået samlet her, har vi allerede taget et vigtigt skridt mod at lykkes med den ambition.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko