Nyhed
26. maj 2021 | 12:18

Odense-festivalen afslører årets program

Foto | Adomeit Film
Luna (Marta Holm Peschcke-Køedt) vil gerne finde sammen med sin ekskæreste igen i Sylvia Le Fanus sort-hvide kærlighedsdrama Amourteur, der er udtaget til filmfestivalen i Odense.

Der bliver rig mulighed for at se film af både etablerede aktører og nye filmskabere på Odense International Film Festival, der har udtaget filmene til årets program.

Af Nicki Bruun

Den danske filmfestival Odense International Film Festival (OFF) er klar til igen at løbe af stablen fra 30. august til 5. september.

I dag har festivalen på Fyn annonceret et spændende program bestående af kortfilm af talenter fra hele verden.

Særligt interessant er med danske briller selvfølgelig, hvilke af landets talenter som er kommet med på festivalen. Følgere af onlinehitlisten Ekko Shortlist vil genkende mange af navnene.

Vi holder godt øje med den nye film af Sylvia Le Fanu, der i 2017 blev topscorer ved Ekko Shortlist Awards med fire priser til det stille drama Abu Adnan. Hun blev efterfølgende optaget på Den Norske Filmskole i Oslo og har nu lavet Amourteur.

Abu Adnan lavede Sylvia Le Fanu på den fynske filmskole 18Frames, der også er godt repræsenteret i år, hvor alle tre afgangsfilm fra uddannelsen er udvalgt til OFF. Allerede fra på fredag kan filmene først opleves eksklusivt på Ekkos hjemmeside i to uger.

Vi havde også verdenspremiere på afgangsfilmene fra københavnske Super16, der ligeledes kan opleves i Odense. Dermed kan de nyeste film af Ekko Shortlist Awards-vinderne Zinnini Elkington og Kristian Håskjold ses på det store lærred.

Vanen tro er der også flere animationsfilm fra The Animation Workshop i Viborg med i programmet, så der bliver rig mulighed for ved selvsyn at konstatere, hvordan det står til i den danske filmbranches vækstlag.

Se en liste med alle filmene i programmet!

Stjerner blandt medvirkende
Blandt de 123 udtagne film er der 42 danske produktioner.

Foruden de unge talenter, som for nylig er uddannet eller stadig går på en filmskole, er der også blevet plads til nogle mennesker, der i mange år har været i gang på andre måder.

Oscar-vinderen Anders Walter, der vandt prisen for Helium, er udtaget til festivalen med sin seneste film Natsværmer. Imens er musikeren Joey Moe at finde i programmet med en film, der bærer titlen Fugleflugten.

Og så er et par kendte skuespillere at finde bag kameraet.

Thomas Levin debuterede med Walter & Alma, der var i spil til Ekko Shortlist Awards 2017. Han er nu klar til at vise Lysår for publikum i Odense. Filmen åbnede for nylig et globalt corona-initiativ med historien om venskabet mellem en dreng og en pedel.

Endelig har Nikolaj Kopernikus begået sin instruktørdebut Stenofonen, der har stjernerne Jesper Christensen og Lars Ranthe på rollelisten.

”At højprofilerede, prisvindende og folkekære skuespillere, som igennem en lang karriere har beriget dansk filmkunst med deres talent, samtidig vælger at arbejde med spirende filmskabere inden for kortfilmens kreativt stimulerende rammer, er med til at blåstemple kortfilmformatet som kunstform,” udtaler festivalleder Birgitte Weinberger i en pressemeddelelse.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko