Nyhed
16. juni 2020 | 14:45

Oscar-uddelingen er udskudt

Foto | AMPAS
Tidligere i år kunne den sydkoreanske instruktør Bong Joon-ho (midt) fejre, at hans Parasite med fire priser blev den store vinder ved Oscar-showet.

På grund af coronakrisen bliver næste års Oscar-show rykket to måneder, i håbet om at filmskabere i ro og mag kan færdiggøre deres film og give dem premiere.

Af Nicki Bruun

Selv om publikum herhjemme er begyndt at kunne gå i biografen igen, og filmproduktionerne så småt har startet optagelserne på ny, er hele verden stadig mærket af coronakrisen.

Det gælder ikke mindst filmens verden, hvor titlerne er blevet kastet rundt på en stadig usikker premierekalender.

Det fik i går amerikansk tid Oscar-akademiet til at vælge at udskyde næste års udgave af filmbranchens største prisuddeling.

Den skulle have fundet sted 28. februar, men løber nu af stablen små to måneder senere, nemlig den 25. april.

Dermed bliver datoerne for, hvornår en film skal have haft premiere for at være i spil ved årets Oscar-show, også rykket. For eksempel gælder det for spillefilm nu, at de skal have haft premiere mellem 1. januar 2020 og 28. februar 2021.

”I over et århundrede har film spillet en vigtig rolle i forhold til at trøste, inspirere og underholde os i de mørkeste stunder. Og det har de ikke mindst gjort i år,” udtaler David Rubin og Dawn Hudson fra Oscar-akademiet ifølge branchemediet Variety.

”Ved at forlænge perioden og udskyde uddelingen håber vi at give filmskaberne en fleksibilitet, så de kan færdiggøre og udgive deres film uden at blive straffet for noget, som ingen kan styre.”

Oversvømmelse og attentat
Kort tid efter Oscar-akademiets udmelding flyttede også den britiske pendant BAFTA sin prisuddeling i 2021.

Den kommer nu til at foregå den 11. april, to uger før Oscar-showet, der fungerer som kulmination på en prissæson i starten af hvert år.

En anden af de store prisuddelinger er Golden Globes, som afholdes af Hollywood Foreign Press Association, en gruppe af udenlandske filmjournalister med base i USA.

Her har man ifølge Variety endnu ikke truffet beslutning om, hvornår Golden Globes-uddelingen finder sted.

Oscar-uddelingen er blevet rykket tre gange før i sin 91 år lange historie. I 1938 skyldtes det oversvømmelser i Los Angeles, mens det i 1968 og 1981 henholdsvis var mordet på Martin Luther King og attentatforsøget på Ronald Reagan, der kom i vejen for filmfesten, som dog blev afholdt kort efter.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko