Nyhed
22. maj 2020 | 15:27

Optagelser går i gang – også med sexscener

Foto | Rolf Konow
Trine Dyrholm og Gustav Lindh kommer meget tæt på hinanden som kvinde og stedsøn i Dronningen. Og selv med coronaregler kan der stadig optages intime sexscener i dansk film.

”Vi har fået de samme forhold som professionelle fodboldspillere,” siger Producentforeningens direktør Jørgen Ramskov, der ikke ser nogen hindring for at optage heftige sexscener.

Af Claus Christensen

Filmproduktionen har stort set ligget brak, siden den danske regering lukkede landet ned i marts.

Men ligesom Kulturministeriet i dag har udsendt retningslinjer for biografer, er der kommet et sæt regler for genoptagelsen af film- og serieproduktioner.

Filmbranchen skal overholde myndighedernes regler om afstand mellem mennesker, lyder det.

”Ved aktiviteter med kraftig udånding, hvor dråber dannes og slynges længere væk fra personen end ved normal tale, for eksempel ved sang, råb, skuespil, fysisk anstrengelse med videre, skal der holdes to meter afstand,” skriver Kulturministeriet.

Det rejser spørgsmålet, hvad man stiller op med slåskampe, kys, sex og anden form for intimkontakt på film. Men her kommer Kulturministeriet producenterne i møde med en undtagelsesbestemmelse.

”I situationer, hvor det er vanskeligt eller umuligt at overholde afstandsanbefalingerne eller regulere afstand til andre, er det vigtigt at reducere antallet og varigheden af kontakter særligt i forhold til ansigt-til-ansigt-kontakt,” lyder det fra Kulturministeriet.

Store filmhold tilladt
Men hvad betyder det egentlig? Skal en række filmscener nu til at blive forkortet eller skrevet om?

Det mener Producentforeningens direktør, Jørgen Ramskov, ikke bliver nødvendigt.

”Vi har fået de samme forhold som professionelle fodboldspillere, og det er vi rigtigt godt tilfredse med,” siger Jørgen Ramskov.

”Det bliver jo lidt svært at holde to meters afstand i for eksempel sexscener – for da slet ikke at tale om gruppesexscener – og derfor er det også godt, at der netop er lavet en undtagelse for to meters-reglen. Og vi er heller ikke underlagt forsamlingsforbuddet, fordi filmindspilning betragtes som en arbejdsplads og ikke en event. Så vi har mulighed for at optage med store filmhold.”

Allerede i gang

Jørgen Ramskov oplyser, at en række produktioner allerede er gået i gang. Og mange andre vil følge efter i de kommende uger.

”Selvfølgelig er problemet med coronavirus ikke løst. Producenter er meget opmærksomme på at minimere risikoen for smitte på settet – ikke mindst for de særlige risikogrupper – men ingen kan jo garantere noget.”

”Producenterne er også bange for, at de igen kan blive tvunget til at lukke ned. Men det vigtigste er, at vi nu kan genoptage filmproduktionen, som er afgørende for den danske filmbranche. Det er vi utroligt glade for.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko