Nyhed
21. mar. 2014 | 15:12

Protest over hvid Tiger Lily

Foto | Merrick Morton

I The Girl with the Dragon Tattoo er Rooney Mara bleg som et lagen i rollen som punk-hackeren Lisbeth Salander. Nu skal hun spille indfødt amerikaner på Ønskeøen.

Fans raser over, at hvide Rooney Mara er castet som indiansk prinsesse i ny Peter Pan-filmatisering.

Af Freya Bjørnlund

De fleste husker Disneys yndige og mørklødede indianer-prinsesse Tiger Lily – hende, der lærer Peter Pan at kysse med næsen. Men i den kommende live action-filmatisering af M.J. Barries børneklassiker får hun en helt ny teint, skriver The Guardian.

Hvide Rooney Mara (The Social Network, The Girl with the Dragon Tattoo)er blevet castet i rollen som Peters indianske flamme.

Det har fået vrede Pan-fans op af stolen og ud at samle underskrifter. Indtil videre har syv tusind mennesker skrevet under på et krav om, at Warner Bros. skal stoppe med at caste hvide skuespillere til roller med anden etnicitet.

”Dette casting-valg er særlig skammeligt i en børnefilm,” står der i klagen. ”Det er uacceptabelt at fortælle børn, at deres rollemodeller alle sammen skal være hvide.”

Oscar-vinder i spil
Filmen går indtil videre under titlen Pan og skal instrueres af britiske Joe Wright (Soning, Stolthed og fordom, Anna Karenina).

Rooney Mara har angivelig landet rollen foran nylige Oscar-vinder Lupita Nyong’O, der netop har brilleret som undertrykt minoritet i Twelve Years a Slave. En anden konkurrent var franske (og kridhvide) Adèle Exarchopoulos, som imponerede i Adèles liv – kapitel 1 & 2.

Ønskeøen i Pan bliver også befolket af Hugh Jackman som skurk, Garrett Hedlund som en ung Kaptajn Klo og Levi Miller i titelrollen som flyvende ballademager.

Efter planen får filmen amerikansk premiere 17. juli næste år.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko