Nyhed
12. jan. 2017 | 09:43

Nicolas Winding Refn kaster sig over spionfilm

Foto | Jan Buus
Efter det internationale gennembrud med Drive fra 2011 har Nicolas Winding Refn haft blandet succes. Nu kaster han sig over spiongenren med The Avenging Silence.

Med The Avenging Silence vil den danske kultinstruktør lave en spionfilm i stil med James Bond.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Sidste år vakte danske Nicolas Winding Refn røre med The Neon Demon, der havde verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes.

Danskerens æstetisk ekstravagante modelgyser delte anmelderne, men blev ikke nogen succes ved billetlugerne.

Det lader dog ikke til at have slået Refn ud, for danskeren er allerede i gang med sin næste film. Det skriver både amerikanske The Playlist og Indiewire.

På sin Twitter-konto oplyser Refn med vanlig sans for iscenesættelse: ”Kære venner. Der kommer mere, men for nu Ian Fleming + William Burroughs + N W R = The Avenging Silence.”

Filmen, der altså har titlen The Avenging Silence, placerer sig i genren for spionfilm. Men kender man den danske instruktør ret, kommer den nok til at være sin helt egen.

Inspireret af James Bond
Allerede i sommer løftede Refn lidt af sløret for, at hans kommende filmprojekt måske ville være inspireret af James Bond-forfatteren Ian Flemings Dr. No og kult-forfatteren William Burroughs’ Nova Express.

Det lader Refns udmelding på Twitter nu til at bekræfte.

Ifølge The Playlist skal manuskriptforfatterne Robert Wade og Neal Purvis skrive filmen. De to har begge erfaring med spionfilm og har skrevet Bond-film som Skyfall, Casino Royale og Spectre.

Filmen er en del af et asiatisk filmprojekt ved navn ”Crouching Tigers Project Lab”, der tilbyder hjælp til finansiering og distribuering. Crouching Tigers Project Lab har netop offentliggjort længere synopser på de film, de støtter, hvoraf Refns kommende er en af dem.

Stum hovedkarakter
”En tidligere europæisk spion accepterer en tophemmelig mission fra en japansk forretningsmand, der lever i eksil i Frankrig, om at likvidere en højtstående Yakuza-boss i Japan”, lyder filmens handling i grove træk ifølge Crouching Tigers Project Lab

I beskrivelsen af The Avenging Silence hedder det desuden, at spionen er stum som følge af en mislykket mission. Refn har tidligere skildret yderst forsagte hovedkarakterer i Drive, Valhalla Rising og Only God Forgives.

Det vides endnu ikke, hvornår The Avenging Silence får premiere, eller hvem der skal spille med i den. Historien melder heller ikke noget om, hvad der er sket med tv-serien Les Italiens, som danskeren skulle instruere første afsnit af og fungere som showrunner på.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko