Nyhed
22. apr. 2020 | 09:52

Rygter svirrer om Peter Madsen-film på Netflix

Foto | Danish Documentary
Opfinderen Peters Madsen var lidt af en darling i danske medier takket være hans mange store planer, men efter det voldsomme mord på Kim Wall fik verden øjnene op for psykopaten.

Svensk medie oplyser, at dokumentaren Into the Deep er blevet droppet af streamingtjenesten, men det er ikke officielt bekræftet og ifølge Ekkos kilde forkert.

Af Nicki Bruun og Claus Christensen

Siden verdenspremieren på Sundance-festivalen i USA har den danske Netflix-dokumentar Into the Deep fyldt meget i både danske og internationale medier.

Filmmagasinet Ekko anmeldte som et af de første medier filmen om opfinderen Peter Madsen, der begik et voldsomt mord på den svenske journalist Kim Wall.

Efterfølgende kunne vi også bringe historien om, at en af filmens medvirkende – Anja Olsen – kæmpede for at komme ud af filmen, fordi hun ikke ville medvirke.

Det samme gælder ifølge vores oplysninger også en anden af de medvirkende, mens også filmens fotograf har kritiseret instruktør Emma Sullivan og producent Mette Heide.

Arbejder stadig på filmen
Nu skriver det svenske medie SVT, at Netflix dropper Into the Deep. Kommunikationsbureauet for Netflix i Sverige, Isobar, oplyser til mediet, at streamingtjenesten ikke længere planlægger at udgive dokumentaren.

Historien er også nået til mange danske medier, efter Ritzau har citeret den svenske nyhed. Men en centralt placeret kilde oplyser over for Filmmagasinet Ekko, at historien ikke er korrekt.

Ifølge kilden planlægger Netflix stadig at bringe filmen, men i en anden version end den, der havde verdenspremiere på Sundance-festivalen.

SVT har kontaktet Anoek Eckhardt, der er presseansvarlig for Netflix i Nordeuropa, men hun vil ikke kommentere oplysningerne. Heller ikke filmens danske producent, Mette Heide, har bekræftet historien.

Ekko har også forgæves forsøgt at få en kommentar fra Heide og Netflix.

Falske nyheder
For en måneds tid siden skrev den britiske avis The Guardian også, at Netflix havde droppet Into the Deep.

På det tidspunkt kunne Ekko dog afsløre, at en ledende medarbejder for Netflix, Kate Townsend, havde skrevet til Anja Olsen. Her gav medarbejderen udtryk for, at man arbejdede på en ny udgave af filmen.

”Du vil ikke medvirke i nogen fremtidig udgave af filmen uden først at være blevet adspurgt. Vi vil fortsat afstå fra at udtale os offentligt og håber ligesom dig, at situationen falder til ro,” skrev Kate Townsend fra Netflix i en e-mail.

Kommentarer

Ekko #85

Stort tema om true crime i Ekkos nye nummer.

I artiklen Ingen så psykopaten taler vi med filmfolk om skammen ved at have kendt Peter Madsen.

Instruktør skriver i et essay, at kommende TV 2-serie om efterforskningen er gravskænderi.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Hvis du tegner årsabonnement, kan du vælge mellem halv pris på tolv kvalitetsfilm eller én gratis biografbillet.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko