Nyhed
21. feb. 2020 | 09:49

Endnu en medvirkende vil ud af Peter Madsen-film

Foto | uoplyst
Peter Madsen er i 2017 ude og sejle i Københavns havn i ubåden UC3 Nautilus, der senere samme år bliver hans gerningssted for mordet på den svenske journalist Kim Wall. Nu bliver dokumentar om sagen kritiseret af flere medvirkende.

Det er ikke kun Anja Olsen, der mod sin vilje medvirker i Netflix-dokumentaren om ubådsmorderen og de mennesker, der arbejdede på hans laboratorium.

Af Claus Christensen

Netflix overvejer i disse dage, hvad de skal stille op med dokumentaren Into the Deep efter Filmmagasinet Ekkos interview med Anja Olsen.

Hun føler sig manipuleret af instruktøren og medvirker mod sin vilje i Emma Sullivans danskproducerede film, der skildrer ubådsmorderen Peter Madsen og folkene omkring ham.

Og Into the Deep er ved at udvikle sig til et endnu større problem for streamingtjenesten.

Anja Olsen er nemlig ikke den eneste traumatiserede, der desperat forsøger at komme ud af filmen. Ekko erfarer, at også en anden af de medvirkende har været i kontakt med Netflix og forsøgt at overbevise tjenesten om, at det er skadeligt for vedkommende at blive eksponeret i filmen.

Ifølge Ekkos oplysninger har den medvirkende – hvis identitet er magasinet bekendt – forsøgt at stoppe visningen af filmen, før Anja Olsen tog bladet fra munden. Personen er så hårdt ramt, at vedkommende, der ligesom Anja Olsen har en central rolle i Into the Deep, pt. ikke ønsker at stå frem i pressen.

Den australske hovedfotograf Cam Matheson har også undsagt filmen, netop fordi han mener, at instruktøren ikke har taget nok hensyn til de medvirkendes mentale tilstand.

Han skriver i en mail til Ekko, at han helt tilbage i slutningen af 2017 gjorde opmærksom på, at to af de medvirkende skulle beskyttes ved at blive anonymiseret – for eksempel med en sløring af ansigtet og hemmeligholdelse af deres navn.

”De her mennesker er ikke medarbejdere i Enron eller Robert Durst (fra true crime-dokumentaren The Jinx, red.). De er almindelige mennesker som du og jeg. Og de er ikke alene uskyldige, men har også været utroligt generøse over for Emma og mig under ekstremt traumatiske oplevelser,” skriver Cam Matheson og tilføjer:

”Denne situation er præcis det modsatte af, hvad de fortjener. Vi skulle have beskyttet dem.”

Ekko har været i kontakt med Netflix, der ikke har nogen kommentarerer til de nye oplysninger.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko