Nyhed
07. mar. 2018 | 11:19

Salg af Weinstein-selskab falder sammen

Foto | uoplyst
Siden Harvey Weinstein sidste år blev anklaget for overgreb på adskillige kvinder, har hans filmselskab kæmpet for at holde sig i live.

Aftalen mellem det detroniserede filmselskab og investorgruppen er kollapset på grund af uenighed om økonomi.

Af Nicki Bruun

I torsdags meddelte en investorgruppe, at man havde erhvervet sig det omstridte filmselskab The Weinstein Company i en handel til tre milliarder kroner.

Handlen havde været kompliceret at gennemføre, og derfor var det en sejr, da det endelig lod sig gøre.

Men nu er det planlagte køb allerede faldet sammen, skriver branchemagasinet Variety.

”Vi har fået skuffende oplysninger om muligheden for at gennemføre denne transaktion,” siger Maria Contreras-Sweet, der har forhandlet for investorgruppen, i en pressemeddelelse.

”Derfor har vi besluttet at ophæve handlen.”

Bankerot i horisonten
Dermed ser The Weinstein Company endnu engang ud til at nærme sig konkurs, når selskabet i de kommende dage formentlig må erklære sig bankerot.

Den centrale pengemand i den investorgruppe, som ellers havde aftalt købet af filmselskabet, er den amerikanske forretningsmand Ron Burkle, der har tjent milliarder på at investere i andre selskaber.

Ifølge Variety skyldes aftalens kollaps, at filmselskabets gæld skulle være større end først antaget. Den undskyldning giver filmselskabet dog ikke meget for.

”The Weinstein Company har været så åbne omkring den grelle økonomiske situation, at vi i sidste uge annoncerede et muligt bankerot,” skriver bestyrelsen for The Weinstein Company i en udtalelse.

”Vi er kede af at få ret i, at køberen aldrig havde i sinde at gøre alvor af løfterne. Vi vil fortsætte med at undersøge andre muligheder end bankerot.”

Kvinder i front
Maria Contreras-Sweet siger, at hendes investorgruppe nu overvejer at købe The Weinstein Companys aktiver efter en konkurs.

Planen har hele tiden været, at filmselskabet skal transformeres til at blive et selskab, som hovedsageligt har kvinder i bestyrelsen og ledende stillinger.

”Jeg tror på, at vores vision om at skabe et kvindestyret filmselskab stadig er den rette vej frem,” udtaler hun ifølge Variety.

”Derfor vil vi overveje at købe aktiver, der eventuelt kommer til salg ved et bankerot.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko