Nyhed
13. aug. 2019 | 17:24

Sarah Silverman fyret for blackface

Foto | Comedy Central
Sarah Silverman er kendt for sin ofte grænsesøgende komik, og i et afsnit af tv-serien The Sarah Silverman Program valgte hun at kaste sig ud i den kontroversielle disciplin blackface.

Den amerikanske komiker siger i en podcast, at hun for nylig er blevet fyret fra en filmproduktion på grund af en tolv år gammel sketch, hvor hun var malet i blackface.

Af Frederik Hoff

I 2007 havde et afsnit af The Sarah Silverman Program ved navn Face Wars premiere på Comedy Central. I afsnittet forsøgte Sarah Silvermans rolle, som deler hendes navn, at bevise, at det er hårdere at være jøde end at være sort.

Det gjorde hun blandt andet ved at male sit ansigt sort, også kendt som det politisk korrekte ”blackface”.

Nu fortæller hun i The Bill Simmons Podcast, at den gamle sketch har fået hende afskediget fra et filmprojekt, hun ellers var tilknyttet indtil for ganske nylig.

Det er uvist, hvilken film der er tale om, men ifølge Indiewire er det sandsynligvis Jennifer Lopez-filmen Marry Me, som Silverman blev castet til for to måneder siden.

”Jeg kan ikke stå inde for blackface-sketchen,” siger Sarah Silverman. ”Jeg er skrækslagen over den, men kan ikke slette den. Jeg kan kun ændre mig og komme videre.”

Frygt for fortiden
Sarah Silverman sammenligner historien med James Gunn, der på en lignende måde blev fyret som instruktør af Guardians of the Galaxy 3 efter nogle gamle tweets, som han i øvrigt havde undskyldt for.

Gunn er dog senere blevet genansat som instruktør på filmen.

Ikke desto mindre betød hans fyring, at andre kendte personer har ladet deres Twitter-konti slette for at undgå problematiske udtalelser fra fortiden. Blandt andre manden bag Community og Rick and Morty, Dan Harmon.

Den tydeligt oprørte Silverman kalder det ”perverst”, at så mange mennesker ønsker at ”kaste den første sten” i sådanne situationer.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko