Nyhed
17. mar. 2014 | 12:40

Scarlett forsvarer Woody Allen

Foto | Victor Bello
Scarlett Johansson er blevet kaldt ”overvældende attraktiv” af Woody Allen, som instruerede hende og Javier Bardem i Vicky Christina Barcelona.

Incestanklagerne mod Woody Allen har ikke betydet noget for Scarlett Johanssons syn på instruktøren, fortæller skuespilleren i et britisk interview.

Af Daniel Pilgaard

I sidste måned blussede anklagerne om incest igen op mod Woody Allen fra hans nu 28-årige adoptivdatter Dylan Farrow i et åbent brev på en blog på New York Times’ hjemmeside. 

I brevet kritiserer Dylan Farrow den tavse reaktion fra Hollywood som en opbakning til instruktøren og nævner specifikt skuespillere, der har arbejdet sammen med Woody Allen som Cate Blanchett, Alec Baldwin og Scarlett Johansson. 

Scarlett Johansson svarer nu igen og kalder Dylan Farrows brev for ”uansvarligt”. Ifølge skuespilleren har anklagerne ikke ændret noget i hendes forhold til den berømte instruktør.

Bare spekulationer
Reaktionen kom i weekenden i et stort interview til den britiske avis The Guardian, hvor journalisten spørger den 29-årige skuespiller om, hvordan det føles at blive kædet sammen med incestsagen. 

”Jeg finder det uansvarligt at nævne en række skuespillere, som har en høj frekvenssøgning på Google, og så blande dem ind i en situation, som ingen af os på nogen måde kan udtale os om,” svarer Scarlett Johansson.

Scarlett Johansson har medvirket i tre af den 78-årige instruktørs senere film, Vicky Christina Barcelona, Scoop, og Match Point, og han har tidligere omtalt hende som ”overvældende attraktiv”. Johansson kvitterede ved at svare igen med at, ”hun til hver en tid ville sy sømmene sammen i hans bukser”.

Men hun kan ikke nikke genkendende til det, som journalisten kalder ”et tilbageslag” for Woody Allen.

”Jeg er ikke bekendt med, at der er noget tilbageslag. Der er ingen, som er tiltalt og fundet skyldig i noget, og så kan man ikke gå rundt og være for eller imod det ene eller det andet. Det hele er jo bare spekulationer. Jeg ved intet om sagen, og det ville virke latterligt af mig, hvis jeg skulle drage nogle konklusioner,” siger hun. 

Reklame for SodaStream
Som omtalt i portrættet af Scarlett Johansson i det nye nummer af Ekko, har hun selv været i vælten i medierne, efter hun indgik en reklameaftale med det israelske sodavandsfirma SodaStream. 

Hun var i forvejen ambassadør for den britiske hjælpeorganisation Oxfam International. Her faldt det ikke i god jord, at hun nu også var ansigtet udadtil for SodaStream, hvis største fabrik ligger ved en ulovlig bosættelse på den israelsk besatte Vestbred. 

Scarlett Johansson valgte side og forlod overraskende posten som ambassadør for Oxfam. En beslutning, hun ikke ville ændre på i dag.

”Jeg står ved mit valg, og jeg var bekendt med fabrikken, før jeg indgik aftalen. Og jeg synes stadig ikke, at det er et problem, så længe der ingen alternativer er til bare at lukke fabrikken og gøre de ansatte arbejdsløse,” siger hun.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko