Nyhed
29. jan. 2015 | 14:27

Boyhood: Se Oscar-favorit gratis med Ekko

Foto | Matt Lankes
Ellar Coltrane spiller over tolv år drengen Mason i Boyhood, der er nomineret til seks priser ved dette års Oscar-fest den 22. februar.

Med det nye nummer af Ekko følger en kode til gratis streaming af den filmiske milepæl Boyhood, som vi har kåret til bedste film i 2014 og er nomineret til seks Oscars.

Af Claus Christensen

Det startede som en ekstraordinær gave, men efterhånden er det blevet en fast kutyme, at der er fulgt en dvd med hvert nummer af Ekko – en sidevogn til magasinet, som en læser så poetisk har døbt det.

På ti år har vi udgivet 30 dvd’er – fra eksklusive kortfilm-antologier over unikke dokumentarfilm til mesterværker som Adèles liv, Hushpuppy og Nader og Simin.

Men stadig flere af vores læsere har ikke længere udstyr til at afspille dvd’er, og vi må nok se i øjnene, at dvd-formatets dage er talte – i hvert fald som allemandseje. 

Derfor tager vi med Ekko #67 et skridt mod den digitale fremtid.

I stedet for en dvd tilbyder vi læserne at se en film online på Ekkos streamingside hos Blockbuster. Og filmen er ingen ringere end den film, vi har kåret som bedste film i 2014: Boyhood.

Richard Linklaters portræt af drengen Mason, der vokser op i en patchwork-familie, transcenderer tid og sted og skriver sig direkte ind i filmhistoriebøgerne som det første værk, der er optaget over tolv år. Vi ser med andre ord Masons (spillet af Ellar Coltrane) lemmer og drengesind vokse for øjnene af os.

”Det er svært at forestille sig, at denne bedrift af filmmagi nogensinde bliver gentaget med samme dygtighed, følelse og charme,” skriver Ekkos anmelder og giver seks stjerner.

Den enestående mulighed for at se Boyhood gratis gælder fra den 19. februar, hvor filmen får dansk online-premiere. Det er tre dage før Oscar-showet – her er Boyhood nomineret til hele seks priser, blandt andet årets bedste film. At tilbyde en så stor titel som gratis dvd er ikke muligt på nuværende tidspunkt.

Du skal bruge den unikke gavekode, der står bag på kortet, som er klæbet på det nye magasins forside. Gå ind på blockbuster.dk/ekko og se vejledning. Herfra kan filmen afspilles. Du kan også søge på filmen via Blockbuster-app’en til smart tv, PlayStation 4, mobil og tablet – og indtaste gavekoden.

Filmen kan ses frem til 31. december 2015. Når koden er aktiveret, gælder den i 48 timer, hvor du kan se filmen lige så mange gange, du ønsker.

Det er langt fra sikkert, at Ekko har udgivet sin sidste dvd – og vi hører meget gerne, hvad vores læsere mener. Men hvis dette forsøg bliver en succes, vil vi fremover tilbyde abonnenter og løskøbere flere filmperler online – fra must-see-mesterværker til sjældne film, der ikke er i dansk distribution. Og ganske gratis! 

Det nye nummer med Boyhood-koden kan købes i butikker eller bestilles online.

Trailer: Boyhood

Kommentarer

Se Boyhood gratis

Med det nye nummer af Ekko følger der en unik gavekode til Oscar-favoritten Boyhood.

Gå ind på Ekkos streamingside hos Blockbuster og se vejledning. Herfra kan filmen afspilles fra 19. februar til 31. december.

Du kan også søge på filmen via Blockbuster-app’en til smart tv, PlayStation 4, mobil og tablet – og indtaste gavekoden.

Det nye nummer med Boyhood-koden kan købes i butikker eller bestilles online.

© Filmmagasinet Ekko