Nyhed
05. jan. 2024 | 12:51 - Opdateret 05. jan. 2024 | 13:51

SF Studios færdiggør Hvide Sande

Foto | Henrik Ohsten

David Sakurai og Marie Bach Hansen prydede castet i første sæson af TV 2-serien. Anden sæson følger et nyt hold af politifolk og lokale i Vestjylland.

Ekko erfarer, at TV 2 har investeret ekstra penge for at få færdiggjort serien med omtrent det samme hold som før, Deluca Film gik konkurs midt under optagelserne. 

Af Claus Christensen og Frederik Hoff

Den populære TV 2-serie Hvide Sande er reddet.

Midt under optagelserne af anden sæson blev produktionen stoppet i oktober sidste år , fordi Deluca Film havde økonomiske problemer. I første omgang sagde direktøren Morten Rasmussen til Ekko, at der blot var tale om en pause på en uges tid, og at det var af ”praktiske årsager”.

Men selskabet viste sig at befinde sig i en økonomisk krise så dyb, at der ikke var anden vej end at erklære sig selv for konkurs. Gælden løb op i et svimlende beløb på næsten 30 millioner kroner.

TV 2 har ifølge Ekkos oplysninger investeret sytten millioner kroner i anden sæson – penge, som risikerede at være spildt, hvis produktionen ikke blev færdiggjort.

Deluca Film genopstod efter konkursen hurtigt under navnet Deluca, men TV 2 ønskede ikke at lade selskabet, som nu ledes af Delucas tidligere revisor, stå for færdiggørelsen. Det var tilsyneladende primært en gæld fra andre Deluca Film-projekter, der forårsagede konkursen og dermed gik ud over Hvide Sande.

Kostbart for TV 2
Der har længe været rygter om, at SF Studios var interesseret i at videreføre serien. Og nu erfarer Ekko, at selskabet har indgået en aftale med TV 2 om at lave de sidste optagelser og efterarbejdet i de kommende måneder.

Der mangler fem ugers optagelser, og det er lykkedes at samle de samme skuespillere, der var valgt til sæson to. Holdet bag kameraet bliver omtrent det samme. Nye er producerne Senia Dremstrup og Caroline Schlüter. 

Ekko erfarer også, at TV 2 har måttet investere flere penge i serien, fordi det har været kostbart at standse produktionen midt under optagelserne. Hvor mange penge er uvist, men der skulle være tale om millioner af kroner. 

Ekko har anmodet om et interview med Mette Nelund, fiktionschef for TV 2, men hun holder ferie, oplyser tv-stationen.

Første sæson af serien følger Marie Bach Hansen og Carsten Bjørnlund som politifolk, der efterforsker et brutalt mord på den jyske vestkyst. Anden sæson følger to nye strømere.

Anne Louise Hassing spiller den stressramte drabschef Maj, der tager til Hvide Sande for at finde ro og pleje forholdet til sin voksne datter. Allan Hyde er den lokale betjent, der forsøger at opklare et nyt mord og hiver den erfarne kollega med i processen.

Sæson to ventes at få premiere på TV 2 og TV 2 Play i 2025.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko