Nyhed
20. okt. 2023 | 10:43 - Opdateret 20. okt. 2023 | 17:18

Hvide Sande-optagelser sættes på pause

Foto: Per Arnesen / TV 2

Anne Louise Hassing og Allan Hyde spiller i kommende sæson af Hvide Sande henholdsvis stressramt efterforsker og lokalbetjent.

Holdet bag TV 2-serien Hvide Sande skal ikke møde på arbejde i næste uge på grund af ”noget internt”, oplyser Deluca Film.

Af Claus Christensen

Det er svære tider i filmbranchen.

Forleden blev det danske selskab bag den internationale familiefilm Prima Ballerina begæret konkurs af filmarbejdernes fagforening FAF, fordi medarbejderne ikke havde fået udbetalt løn.

Nu er optagelserne til anden sæson af TV 2’s krimiserie Hvide Sande pludselig sat på pause. Det store filmhold har fået besked på, at de ikke skal møde op i næste uge.

”Vi har sat produktionen på pause i en uge,” siger Morten Rasmussen, som er direktør i aarhusianske Deluca Film og producerer serien sammen med Peter Bech.

”Det sker af forskellige praktiske årsager. Der er noget, vi skal have styr på. Hele holdet er orienteret om det. Vi regner med at være oppe at køre igen om lidt over en uge.”

Belært af erfaringen
A.J. Kazinski, alias Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, stod bag første sæson og har lavet oplægget til anden sæson, som blandt andet er skrevet af Morten Dragsted.

I den nye omgang skal det handle om den stressramte efterforsker Maj og den unge lokalbetjent Bjørn.

De spilles af skuespillerne Anne Louise Hassing og Allan Hyde, der således erstatter hovedrolleindehaverne Marie Bach Hansen og Carsten Bjørnlund fra første sæson. Der bliver gensyn med Jesper Asholt, Camilla Bendix og Bodil Jørgensen.

Men de kan altså alle nu tage sig en hel hvileuge.

– Morten Rasmussen, er det ikke dyrt at stoppe optagelserne i en hel uge af en så stor produktion?

”Joh, men nogle gange er det bedre at gøre det frem for at fortsætte med noget, som ikke fungerer.”

”Det er jo anden sæson, og belært af erfaringerne fra sidste gang, hvor produktionen gik noget over tid, er det bedre at sætte på pause frem for bare at køre på. Men jeg vil gerne understrege, at vi har et fabelagtigt hold og den mest fantastiske stemning.”

– Har I regnet på, hvad det kommer til at koste?

”Nej, det har vi ikke.”

– Skyldes udsættelsen økonomiske udfordringer, eller er det noget kreativt?

”Jeg kan ikke kommentere på, hvad det handler om, fordi det er noget internt.”

– Har de ansatte på produktionen grund til bekymring?

”Jeg har ikke yderligere kommentarer.”

TV 2 oplyser til Ekko, at stationen ikke har kommentarer til udsættelsen af optagelserne.

For sent afleveret regnskab
Deluca Film var i vanskeligheder i sommer, da selskabet blev sat til tvangsopløsning hos skifteretten.

Her forklarede Morten Rasmussen til MediaWatch, at det ikke skyldtes økonomiske problemer. Selskabet havde ikke fået afleveret årsregnskabet hos Erhvervsstyrelsen til tiden, blandt andet fordi en økonomichef var stoppet i selskabet.

”Deluca Film A/S lever i bedste velgående med en portefølje af igangværende produktioner og projekter, der er historisk stor,” udtalte selskabets bestyrelsesformand, Tom Deichmann, til Mediawatch.

Selskabet fik færdiggjort 2022-regnskabet, der viste et underskud på en lille million kroner.

Deluca Film har til huse i Filmbyen i Aarhus og regnes for at være et af byens førende film- og tv-selskaber.

Ud over serien Hvide Sande har Deluca Film produceret succesfilmen Ser du månen, Daniel?, Jens Blendstrup-filmatiseringen Gud taler ud og Julemandens datter-filmene.

Selskabet har også produceret en lang række debatskabende dokumentarer, blandt andre den aktuelle Forfulgt af politiet?, som har fået fem stjerner i Ekko.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko