Nyhed
28. aug. 2014 | 12:23

Shortlist-film funkler i Odense

Foto | Fredrik Sundbye
Den smukke teaterskuespillerinde Lena er sin kæreste og medskuespiller, Axel, utro i Skrå brædder, der som en af meget få film lykkes godt med at blande film og teater.

Tre fremragende kortfilm fra Ekko Shortlist præsenteres på Odense Internationale Filmfestival i dag, når Ekko kommer forbi til et møde med folkene bag.

Af Martin Schantz Faurholt

Hvad kan filmbranchen gøre for at pleje den danske filmundergrund?

Det er et af spørgsmålene til de spirende filmtalenter, der i dag gæster den internationale, fynske filmfestival i Odense.

Festivalen er globalt anerkendt for sit eksperimenterende filmprogram og for at satse på kortfilm fra både ind- og udland.

Ekkos chefredaktør, Claus Christensen, vil være til stede på festivalen, hvor han udfordrer filmenes ophavsmænd i en debat om Shortlist, fremtiden og de hårde vilkår i branchen.

”Ekko Shortlist, hvor vi p.t. har 214 kortfilm, er et levende bevis på, at vi har en uhyre stærk talentmasse i dansk film,” siger Claus Christensen og fortsætter:

”Nu gælder det om at sørge for, at talenterne får de samme muligheder, som Dogme-generationen havde i 90’erne. For vi har ikke råd til at tabe en generation på gulvet. Det er dansk films fremtid, der står på spil.”

Transsex, jalousi og swingere
Filmene, der bliver vist, har sat rekorder på Ekkos online-hitliste og vakt opsigt blandt såvel brugere som kritikere.

De spænder over Aske Bangs Ladyboy, der handler om trængslerne for en transseksuel fyr, Anton Breums intime teaterfilm om jalousi, Skrå brædder, og Tor Fruergaards Venus, hvor et modellervoks-par tager på swingerklub for at sætte fut i sexlivet.

Til eventen får også publikum lov at stille spørgsmål, så er man Shortlist-bruger, filmspire eller bare nysgerrig på fremtidens filmfolk, er det med at møde op!

EKKO Shortlist Fokus finder sted på Odense Internationale Filmfestival i dag kl. 15.00 i Pejsestuen.

Kommentarer

Odense Internationale Filmfestival

Odense Internationale Filmfestival varer fra 25. august - 31. august 2014.

Festivalen viser et bredt udsnit af nationale og internationale kortfilm – der gerne må være ekstraordinære og eksperimenterende.

EKKO Shortlist Fokus starter i dag klokken 15.00 i Pejsestuen på filmfestivalen.

© Filmmagasinet Ekko