Nyhed
26. juli 2017 | 11:08

Simpsons-skaber laver serie for Netflix

Foto | Fox
Skaberen af The Simpsons, Matt Groening, har tildelt en rolle til sig selv i successerien. Her møder han familiens skarnsknægt, Bart.

Matt Groening har allerede fået lovning på to sæsoner af den animerede komedieserie Disenchantment af streamingtjenesten.

Af Nicki Bruun

The Simpsons har kørt på tv siden 1989 og er en institution i den amerikanske sitcom-genre.

Nu kaster seriens hovedskaber, Matt Groening, sig dog ind i et samarbejde med Netflix. Han skal lave en animeret komedieserie, Disenchantment, og har allerede fået lovning på to sæsoner hos streamingtjenesten.

Serien foregår i et middelalderkongerige ved navn Dreamland og følger den fordrukne prinsesse Bean.

Efter planen skal første sæsons ti afsnit have premiere til næste år. Netflix og Groening har indgået en aftale om at lave tyve afsnit, så der altså også kommer en anden sæson med ti afsnit.

Disenchantment handler om liv og død, kærlighed og sex. Og om, hvordan man fortsat kan grine i en verden fuld af lidelse og idioter, selv om alle mulige kvajpander forventer noget andet,” siger 63-årige Matt Groening om serien ifølge branchemediet Variety.

En af de store
Foruden The Simpsons er Matt Groening også manden bag Futurama, der ligeledes hører til blandt de største animerede serier nogensinde, for ikke at sige komedieserier i det hele taget.

Den kørte i perioden 1999-2013.

Ifølge Variety har Groening arbejdet på serien i et godt stykke tid.

”Matt Groenings fantastiske arbejde har givet genlyd over hele verden i generationer, og vi kunne ikke være gladere for at lave Disenchantment sammen med ham,” udtaler Netflix’ vicepræsident for indhold, Cindy Holland, og fortsætter:

”Serien vil have hans klassiske animationsstil og skarpe vid, og vi tror, at den vil passe perfekt til de mange animationsfans på Netflix.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko