Arrangement
06. mar. 2014 | 11:01

Snigpremiere: Check ind på Andersons hotel!

Foto | Robert Yeoman
I The Grand Budapest Hotel er Ralph Fiennes (midt) under hårdt pres som mordmistænkt hotelbestyrer og førsteelsker.

Ekko inviterer til snigpremiere på Wes Andersons The Grand Budapest Hotel, som vores begejstrede anmelder havde givet seks og en halv stjerne, hvis det ellers var muligt.

Af Andreas Risby

”Der er med fuld kontrol ingen ende på Anderson. Was ist das? Das ist Wes!”

I det nye Ekko roser anmelder Lars Bukdahl The Grand Budapest Hotel i en sådan grad, at han løber tør for danske gloser og må ty til tysk.

Den fabulerende flugtfilm vandt da også for nylig Sølvbjørnen på Berlin Filmfestival. Her kaldte vores udsendte den ”højdepunktet på hans allerede fremragende cv”.

På mandag 10. marts kl. 21.30 i Grand Teatret indbyder vi til snigpremiere på den lovpriste film, der først har premiere 27. marts.

Vi garanterer, at kendere af Wes Andersons flagrende filmunivers vil føle sig forkælede, og at de, der endnu er uindviede, vil forlade biografen med en usædvanlig oplevelse.

The Grand Budapest Hotel er nemlig et sandt raritetskabinet af det bedste fra hans spraglede bagkatalog: krøllede karakterer, kitschede kostumer, fantastiske farvekompositioner og den umiskendelige humor, som instruktøren er leverandør af.

Denne gang tager han os med til et fiktivt, centraleuropæisk land i mellemkrigstiden. Her må den manierede hotel-concierge Gustave H (en særdeles veloplagt Ralph Fiennes) tage benene på nakken, da han bliver mistænkt for mordet på en ældre, velpolstret elskerinde.

Både hendes forsmåede søn og en gestapo-lignende politistyrke vil have fingrene i Gustave, der flankeret af sin loyale protegé, Zero Moustafa (Tony Revolori), tager flugten gennem de farverige og minutiøst orkestrerede kulisser, som er instruktørens varemærke.

Ekko har en længerevarende kærlighedsaffære med Wes Andersons film. Det er ikke just stjernedrys, Lars Bukdahl er kendt for, men han har besmykket Andersons tre seneste film med topkarakterer.

Fantastic Mr. Fox fik fem stjerner, Moonrise Kingdom fik seks, og hvis det stod til Bukdahl, skulle The Grand Budapest Hotel have haft seks og en halv.

Billetter til visningen 10. marts kl. 21.30 i Grand kan købes her.

Trailer: The Grand Budapest Hotel

Kommentarer

Wes Anderson

Født 1969 i Houston, Texas.

Har studeret filosofi på University of Texas, hvor han mødte senere skrivepartner og hof-skuespiller Owen Wilson.

Har været Oscar-nomineret for bedste originale manuskript for The Royal Tenenbaums og Moonrise Kingdom.

Fantastic Mr. Fox blev Oscar-nomineret for bedste animerede film.

The Grand Budapest Hotel er optaget i tre forskellige billedformater 1.37:1, 1.85:1 og 2.35:1, som understreger historiens tidsspring mellem 1985, 1968 og 1930’erne.

Privat danner han par med den libanesiske forfatter Juman Malouf.

Filmografi

The Grand Budapest Hotel, 2014

Moonrise Kingdom, 2012

Fantastic Mr. Fox, 2009

The Darjeeling Limited, 2007

Life Aquatic, 2004

The Royal Tenenbaums, 2001

Rushmore, 1998

Bottle Rockets, 1996

© Filmmagasinet Ekko