Nyhed
25. aug. 2011 | 22:40

Snigpremiere på rørende Auken-film

Kom til Ekko-snigpremiere i Grand, hvor instruktøren Anne Wivel vil introducere sin film om Svend Auken, som hun var gift med.
Af Jesper Bo Petersen

Svend Auken var et socialdemokratisk ikon, der var kendt for sit brændende, miljøpolitiske engagement.

Den fjerde august 2009 bukkede han under for prostatakræften, 66 år gammel. Men inden da nåede hans hustru, dokumentaristen Anne Wivel, at optage en intim og meget personlig portrætfilm.

Filmen er en skildring af Aukens sidste tid, men det er også en ”smuk og opbyggelig fortælling om et menneske, der levede livet fuldt ud, gjorde en forskel i verden,” skriver Lars Movin i sin fem-stjernede Ekko-anmeldelse.

På onsdag den 31. august kan du få syn for sagn. Ekko inviterer i samarbejde med Doxbio til snigpremiere på Svend, der først får biografpremiere 11. september.

Anne Wivel vil selv være til stede og introducere filmen, som var et fælles projekt for ægteparret og blev lavet i skyggen af kræftsygdommen.

”Man kan gætte sig til, at Svend har været en nødvendig, men også svær film for Anne Wivel at lave. Hun forsøger at undgå sentimentalitet og privateri, og det lykkes, uden at resultatet af den grund er blevet distanceret eller blodfattigt,” skriver Lars Movin i Ekko.

Arrangementet finder sted i Grand Teatret 31. august klokken 21.30, og efter filmen byder vi på en forfriskning og en filmsnak i biografens café.

Billetter koster 80 kroner og kan bestilles online eller på telefon 33151611.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko