Nyhed
29. maj 2020 | 11:21

Sort-hvid Parasite indtager danske biografer

Foto | Lee Jae-Hyeok
Den fattige Kim-familie nyder livet, da de på snedig vis alle får arbejde i en rig families hjem, men morskab og idyl forvandler sig undervejs til blodig uhygge.

En sort-hvid udgave af det Oscar-vindende mesterværk, som skruer op for dramatikken i den barske og sjove fortælling, kan snart opleves herhjemme.

Af Nicki Bruun

Den sydkoreanske Oscar- og Guldpalme-vinder Parasite er et af filmbranchens største fænomener i nyere tid.

Begejstrede anmeldere har kastet en stjerneregn over filmen om en fattig familie, der indtager en rig families hjem med morskab og blodig vold til følge.

Og på verdensplan væltede publikum i biografen for at se Parasite, der i Danmark har trukket næsten 200.000 mennesker i biografen.

Nu genåbner landets biografer efter coronakrisen, og det giver mulighed for at se en sort-hvid udgave af filmen, der ifølge instruktør Bong Joon-ho giver en helt anden oplevelse og faktisk var klar før den farveversion, vi kender, fik verdenspremiere i Cannes.

Han har vist den på festivaler rundt omkring i verden, men fra 11. juni kan filmen ses med engelske undertekster i udvalgte biografer herhjemme.

Intens kontrast
Bong Joon-ho brød igennem med perlerne Memories of Murder og monsterfilmen The Host i hjemlandet, før han fortsatte til USA med de kritikerroste sci-fi-film Snowpiercer og Okja.

Han har tidligere lavet en sort-hvid udgave af sin fjerde film, det hårdtslående krimidrama Mother.

Men succesen med Parasite har skudt ham op i den internationale instruktør-superliga, hvor hele verden venter i spænding på, hvad han laver næste gang.

”Det er måske forfængelighed fra min side, for når jeg tænker på klassikere, er de alle sammen i sort-hvid. Så jeg havde en idé om, at hvis jeg lavede mine film i sort-hvid, ville de bliver klassikere,” har sydkoreaneren ifølge The Hollywood Reporter sagt på filmfestivalen i Rotterdam, hvor den sort-hvide udgave af Parasite blev vist.

Men instruktøren mener også, at den farveløse version skaber større drama og kontrast mellem den rige og den fattige familie.

”Første gang føltes det som at se en gammel film, en fortælling fra lang tid siden. Men anden gang føltes historien mere intens, mere barsk.”

Trailer: Parasite i sort-hvid

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko