Nyhed
16. juni 2009 | 15:36

Sorte kugler åbner med et brag

Anders Matthesens Sorte kugler har solgt over 95.000 billetter i åbningsweekenden.
Af Line Bitsch Herdel

Folkekomedien Sorte kugler, som er instrueret af Anders Matthesen har haft en forrygende åbningsweekend.

Filmen havde premiere i 80 biografer landet over fredag den 12. juni og 95.722 mennesker indløste billet til filmen. Inkluderer man de forpremierer, der har været er tallet helt oppe på 103.629.

"Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke skal fejres med en kæmpe isvaffel i dag. Hurraaa, fest og glæde," siger Anders Matthesen, som både har skrevet, instrueret og selv spiller hovedrollen i filmen, i en pressemeddelelse.

Med de flotte tal fra åbningsweekenden slår Sorte kugler sidste års to mest sete danske film, Flammen & Citronen og Blå mænd, som åbnede med henholdsvis 92.000 og 67.296 tilskuere.

"Der er ingen grund til at tro, at det stopper her. Af publikums reaktioner kan vi forstå, at de er vildt begejstrede for filmen. Og uden at afsløre handlingen er det tydeligt, at filmen overrasker dem, og at publikum får mere med hjem, end de på forhånd havde regnet med," udtaler direktør i Sandrew Metronome Filmdistribution, Frederik Juul.

Sorte kugler
overgår dog ikke Niels Arden Oplevs kæmpesucces Mænd der hader kvinder, som overskred alle rekorder med en åbningsweekend, hvor over 140.000 så filmen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko