Nyhed
29. sep. 2020 | 16:37

Spændende kortfilm fra hele verden

Foto | Eskoria Films
Julemanden er bestemt ikke nogen hyggefætter i den spanske splatterkomedie La última navidad del universe, der bliver vist på Copenhagen Short Film Festival.

Der er en transkønnet sexarbejder fra Honduras og en blodhungrende julemand på programmet, når Copenhagen Short Film Festival viser tidens skarpe kortfilm.

Af Nicki Bruun

Hos Filmmagasinet Ekko har vi gjort onlinehitlisten Ekko Shortlist til hjemsted for over 1000 danske kortfilm.

Men det kan også være særdeles givende med et blik på resten af verden, og her kommer Copenhagen Short Film Festival som sendt fra himlen.

Ottende udgave af kortfilmfestivalen løber i år 7. – 11. oktober med et program, der er inddelt i en række interessante sektioner.

Takket være et samarbejde med en mexicansk dokumentarfestival er der et program for kortfilm fra Latinamerika. De fem film tæller Thara, som handler om en transkønnet sexarbejder, der sammen med sin mor prøver at overleve det hårde liv i Honduras.

Festivalen byder også på et fokus på LBGTQ+-historier i et program, der er kurateret af MIX Copenhagen, mens sektionen The Female Perspective indeholder film af kvindelige instruktør fra lande som Sydkorea og Egypten.

Horrorfans kan glæde sig til sektionen for gyserfilm, hvor størstedelen af filmene er amerikanske. Men der er også den spanske splatterkomedie La última navidad del universe, hvor julemanden er en barsk fætter, der river mennesker midt over!

Stærkt animationsprogram
Der bliver også vist mange danske film på Copenhagen Short Film Festival, og nogle af dem kan ses på Ekko Shortlist.

Dramaet Lidt endnu har gået sejrsgang på vores onlinehitliste, men snart kan den sammen med fire andre film opleves på et større lærred i sektionen for film af danske talenter under 25 år.

I sektionen for danske kortfilm uden alderskrav kan man opleve Mads Koudals Mellem sten og et hårdt sted – hvor Ghita Nørby spiller hovedrollen – og Super8-instruktøren Nicolai G.H. Johansens Vægge af beton med Rudi Køhnke i en stærk præstation.

Der er også et bredt animationsprogram med eksperimenterende film fra så forskellige lande som Iran og Polen.

De danske film i sektionen – Hvor træerne blokerer for lyset, Shergar og Præstebørn – kommer alle fra Viborgs animationsuddannelse The Animation Workshop og kan ses på Ekko Shortlist.

Men der er al mulig grund til at bakke op om Copenhagen Short Film Festival, der har formået at stable et spændende program på benene i en ellers svær tid for biografoplevelser.

Kommentarer

Copenhagen Short Film Festival

Kortfilmfestivalen blev grundlagt i 2012.

Første udgave blev afholdt året efter i Husets Biograf.

Del af VOID CPH, der også står for animationsfestivalen VOID.

Betina Husen er festivaldirektør.

© Filmmagasinet Ekko