Nyhed
10. mar. 2023 | 14:21

Sprængfarlig trailer til imødeset film

Foto | Frederik Marbell

Danske Christoffer Guldbrandsen og amerikanske Roger Stone kigger i A Storm Foretold sammen på en plakat af Donald Trump.

Christoffer Guldbrandsens dokumentar om den politiske rådgiver bag Donald Trump tegner til at være en vildt morsom og svimlende spændende film.

Af Nicki Bruun

A Storm Foretold har været længe under opsejling som en af tidens mest sprængfarlige film.

Christoffer Guldbrandsens dokumentar om den politiske rådgiver Roger Stone – der gjorde Donald Trump til præsident – er på grund af optagelser fra den såkaldte Storm på Kongressen blevet brugt som bevismateriale i den amerikanske højesteret.

Roger Stone har været ude og sige, at han vil sagsøge Guldbrandsen for 190 millioner kroner. Derfor har filmen været længe undervejs, og det blev kun besværliggjort ved, at Christoffer Guldbrandsen fik et hjertestop midt i arbejdet med dokumentaren.

Nu får A Storm Foretold endelig verdenspremiere om en uge på Cph:Dox, og i den anledning er der kommet en trailer, som skærper forventningen om en hæsblæsende dokumentar.

Der er blandt meget andet billeder af Guldbrandsens hjertestop og genoplivningen af ham på gulvet i et træningscenter. Og så er der altså samtidig et svimlende politisk drama i spil, så vi efter alt at dømme kan se frem til et brag af en film.

Se traileren nederst i artiklen!

En slægt af nazister
Vi besøgte Christoffer Guldbrandsen, da han sad i klipperummet og arbejdede på at færdiggøre A Storm Foretold. I Ekko #91 fortæller han i temaet ”Sandhed og løgn” om sit møde med Roger Stone.

Den politiske rådgiver, der er kendt som løgnens mester, folder sig i den grad også ud i traileren til dokumentaren.

”Godaften, kommandør Guldbrandsen. Har De medbragt listen med navne på jøder?” spørger Roger Stone med tysk accent, fordi han synes, at instruktørens navn lyder nazistisk.

”Ved folk i Danmark overhovedet, at instruktøren af den her film stammer fra en slægt af danske nazister?”

Undervejs i traileren skifter humøret voldsomt, og på et tidspunkt siger Stone til den danske filmskaber: ”Du skal ikke vise dig her, for så er du en død mand – billedligt talt.”

Roger Stone viser i det hele taget adskillige eksempler på sin noget særegne humor. Han får Guldbrandsen til at holde en drink, mens han kører bil, og siger til kameraet, at nu er der noget inkriminerende på danskeren.

Traileren slutter af med endnu en stikpille, som Roger Stone tørt fyrer af med benene oppe på bordet og en Nixon-plakat hængende over sig: ”Du forstår det ikke. I danskere har da heller ingen humor.”

Trailer: A Storm Foretold

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko