Nyhed
07. jan. 2016 | 10:00

Star Wars overhaler Avatar

Foto | Lucasfilm Ltd.
Som en susende X-Wing er The Force Awakens strøget forbi Avatar og har slået rekorden for største indtjening i USA nogensinde.

The Force Awakens har slået Avatar af tronen som den film, der har indtjent mest i USA.

Af Rasmus Kruse

Kraften er aldeles stærk i den nye Star Wars-film.

Star Wars: The Force Awakens slog indtjeningsrekorder allerede i sin åbningsweekend, og nu har den nået endnu en milepæl ved at slå rekorden for største indtjening i USA nogensinde.

Efter tirsdagens tal var gjort op, havde filmen ifølge branchebladet Variety indtjent 758,2 millioner dollars på det amerikanske marked. Det svarer til 5.265.699.000 danske kroner.

Nu meddeler Disney i en pressemeddelelse, at filmen har slået indtjeningsrekorden, selv om de endelige tal endnu ikke er gjort op.

Dermed stryger The Force Awakens forbi den tidligere indehaver af førstepladsen, Avatar, som indtjente det svimlende beløb af 760,5 millioner dollars i USA.

Jagter global rekord
The Force Awakens havde amerikansk premiere 18. december, og i åbningsweekenden indtjente den hele 247,9 millioner dollars. Det var den største åbningsweekend i USA nogensinde.

Selv om filmen i så overbevisende stil har kunnet slå indtjeningsrekorder i USA, er der stadig et stykke op til rekorden for største indtjening på verdensplan.

Den besidder James Camerons Avatar med en global indtjening på 2,89 milliarder dollars. På andenpladsen følger endnu en Cameron-film, Titanic, som har indtjent 2,19 milliarder dollars. På tredjepladsen ligger sidste års overraskende store hit Jurassic World med 1,67 milliarder dollars.

På nuværende tidspunkt har The Force Awakens indtjent 1,56 milliarder på verdensplan, hvilket er nok til en foreløbig fjerdeplads.

Filmen har dog endnu ikke haft premiere i Kina, som er blevet et kæmpe marked for internationale film. Om den også formår at vippe Avatar af pinden internationalt set, må tiden vise, men lige nu har filmen kraften med sig.

Trailer: Star Wars: The Force Awakens

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko