Nyhed
19. juli 2018 | 12:42

Stjernespækket genindspilning af Stille hjerte

Foto | Rolf Konow
Danica Curcic, Ghita Nørby og Paprika Steen spiller hovedrollerne i Stille hjerte, som nu er på vej i en udgave med store Hollywood-skuespillere på rollelisten.

Det anmelderroste drama af Bille August kommer i en engelsksproget udgave med Kate Winslet og Diane Keaton på rollelisten.

Af Nicki Bruun

Bille August er snart aktuel med filmatiseringen af Lykke-Per, som Ekko holder snigpremiere på to uger inden filmens premiere.

Og han har noget at leve op til. Instruktørens seneste danske film, Stille hjerte fra 2014, var nemlig hans mest helstøbte i over tyve år, skrev Morten Piil i sin femstjernede anmeldelse.

Det har de også opdaget i udlandet, hvor Stille hjerte ifølge branchemediet Deadline Hollywood bliver genindspillet med stjernerne Diane Keaton, Kate Winslet og Mia Wasikowska i hovedrollerne.

Projektet har titlen Blackbird og skal instrueres af Roger Michell, der er bedst kendt som manden bag det romantiske komediedrama Notting Hill med Julia Roberts og Hugh Grant.

Danske Christian Torpe skrev manuskriptet til Bille Augusts film, og Torpe skal ifølge Deadline Hollywood også skrive den engelsksprogede udgave. Christian Torpe forsøgte sig sidste år som serieskaber i USA med Stephen King-serien The Mist, som dog kun fik én sæson.

Stærke skuespillere
Stille hjerte
handler om en ældre kvinde, på dansk spillet af Ghita Nørby, som dødssyg inviterer sin familie på weekendbesøg, inden hun ved hjælp af aktiv dødshjælp vil gøre en ende på sine pinsler.

I den kommende version spiller Diane Keaton den syge mor, mens Kate Winslet og Mia Wasikowska spiller hendes døtre, som i Bille Augusts film portrætteres af Paprika Steen og Danica Curcic.

Både Keaton og Winslet er Oscarvindere for henholdsvis Annie Hall fra 1977 og The Reader fra 2008, mens Wasikowska er en af de mest talentfulde unge skuespillere lige nu.

Optagelserne af Blackbird starter efter planen til august i London.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko