Nyhed
30. jan. 2015 | 18:26

Republikanere: Støt Clint Eastwoods film!

Foto | Keith Bernstein
Bradley Cooper spiller den altoverskyggende hovedrolle i American Sniper, og på trods af kritikken er de fleste enige om, at han leverer en pragtpræstation.

Den republikanske komite for senatorer opfordrer sine medlemmer til at bakke op om American Sniper, der er blevet anklaget for at være amerikansk krigspropaganda.

Af Casper Hindse

Efter massiv kritik af Clint Eastwoods heltedrama American Sniper fra liberale kræfter i USA er det republikanske parti nu klar med et modsvar.

Den republikanske komité for senatorer – en organisation, som blev stiftet for små 100 år siden for at støtte højreorienterede senatskandidater – har ladet en meddelelse cirkulere i partiets bagland. Her opfordrer man de republikanske medlemmer til at støtte American Sniper og Clint Eastwood, der er erklæret republikaner.

I den e-mail, som er blevet rundsendt, skriver komitéen ifølge The Hollywood Reporter, at ”filmen ærer den heltemodige opofrelse, som mænd og kvinder yder for vort militær og for frihedskampen hver eneste dag”.

Dræber 160 mennesker
I American Sniper udsendes Navy Seal-snigskytten Chris Kyle intet mindre end fire gange til krigen i Irak, hvor hans snarrådige skydning dræber i omegnen af 160 mennesker og giver ham tilnavnet ”Legend”.

Filmen er pt. den mest sete film i danske biografer. Den er også nomineret til hele seks Oscar-statuetter, men det handler den republikanske e-mail sig ikke om. I stedet angribes kritikere af Eastwoods seneste film.

Den mest fremtrædende er i filmsammenhæng dokumentaristen Michael Moore. Bowling for Columbine-instruktøren har været her, der og alle vegne med direkte hadske indlæg om American Sniper.

I e-mailen findes der da også et link, som fører videre til en underskriftsindsamling imod Moores ”tilsvining af det amerikanske militær”. Moore er ikke den eneste kritiker af filmen, men han er som så ofte før den, der sætter det republikanske pis mest i kog.

Rosende ord
Også den venstreorienterede talkshow-vært Bill Maher er gået til den og har kaldt filmens hovedperson for en ”psykopat”.

Der har dog også været flere rosende ord til American Sniper fra underholdningsbranchen. Skuespilleren Gary Sinise (CSI, Apollo 13) såvel som mediemogulen Rupert Murdoch har skamrost Eastwood og særligt Bradley Cooper, der indtager filmens absolutte hovedrolle.

Trailer: American Sniper

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko