Nyhed
16. okt. 2017 | 13:43

Terry Gilliam: Er den 25 år af mit liv værd?

Foto | François Duhamel
Terry Gilliam har endelig fremvist en tidlig udgave af The Man Who Killed Don Quixote for et lille publikum. Her ses instruktøren i selskab med nyligt afdøde Jean Rochefort, der skulle have spillet titelrollen i 2000.

Efter have at gennemgået en operation har Terry Gilliam endelig vist en første version af The Man Who Killed Don Quixote for en sluttet kreds.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Man tør næsten ikke sige det, men mere og mere tyder nu på, at Terry Gilliams ulykkesramte evighedsprojekt The Man Who Killed Don Quixote omsider ser ud til at lykkes.

I juni kunne vi skrive, at Gilliam havde færdiggjort optagelserne til filmen i Spanien og Portugal.

Og nu kan den engelske avis The Times i et interview med Gilliam rapportere, at det tidligere Monty Python-medlem er så langt med den videre produktion, at han for første gang har fremvist en første udgave af filmen.

Godt nok kun til en sluttet kreds af udvalgte publikummer, men stadig en glædelig nyhed fra den efterhånden alenlange saga om The Man Who Killed Don Quixote.

”På den ene side er jeg glad for, at vi endelig faktisk har klaret den. På den anden side er der stadig en del ængstelse. Er filmen god nok? Er den 25 år af mit liv værd?” fortæller Terry Gilliam til The Times.

”Vi fremviste filmen for første gang i sidste uge for en gruppe venner, venners venner og sågar folk, jeg ikke engang kender. Jeg er bange for, at det gik frygteligt godt. Men der er altid en del af mig op til premieren, der spørger: ’Har vi virkelig gjort det så godt, som vi kan?’”

Meget lang fødsel
Som Terry Gilliam fortæller, har The Man Who Killed Don Quixote været undervejs i årevis.

Filmen er mere eller mindre baseret på Miguel de Cervantes klassiske ridderroman, og historien om Gilliams film har været beskrevet utallige gange de seneste år. Blandt andet i dokumentaren Lost in La Mancha fra 2002.

I 2000 forsøgte instruktøren første gang at realisere sin film om en nutidig reklamemand, der rejser tilbage til 1600-tallet og møder den vindmølle-kæmpende ridder Don Quixote.

Alt fra sygdom til forstyrrende NATO-baser har spoleret Gilliams mange forsøg på at realisere filmen igennem årene, mens både Johnny Depp, Robert Duvall, John Hurt og Ewan McGregor har været tilknyttet projektet.

I den udgave af The Man Who Killed Don Quixote, der altså endelig ser ud til at lykkes, spiller Jonathan Pryce titelrollen som den gæve ridder, mens Adam Driver er reklamemanden, der rejser tilbage i tiden. Også Stellan Skarsgård, Olga Kurylenko og Jason Watkins er på rollelisten.

Cannes næste år?
Men ifølge The Times kunne The Man Who Killed Don Quixote meget vel være gået i vasken endnu engang.

Optagelserne tog nemlig hårdt på Terry Gilliam, der blev indlagt på et hospital i London kort efter færdiggørelsen i sommer.

”Jeg var i frygtelig form i slutningen af optage-perioden. Jeg vil ikke gå i detaljer, men jeg fik en stor prostata-operation, da jeg vendte hjem til London. Det føltes, som om jeg skulle dø. Eller ikke bare at skulle dø, men at jeg faktisk var døende,” fortæller Terry Gilliam.

Så galt gik det heldigvis ikke for instruktøren, der også står bag Twelve Monkeys og Brazil.

Faktisk går det åbenbart så planmæssigt fremad med produktionen, at filmens spanske skuespiller Óscar Jaenada for nylig har fortalt avisen Diario de Ibiza, at The Man Who Killed Don Quixote får premiere på filmfestivalen i Cannes næste år.

Det er dog endnu ikke bekræftet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko