trailer
14. aug. 2019 | 10:27

Til kamp for verdens overlevelse

Foto | Profile Pictures

Ragnarok truer guder og mennesker i den første store trailer til Fenar Ahmads imødesete fortolkning af den elskede historie Valhalla.

Af Nicki Bruun

Vi har indtil videre fået en teaser trailer og en plakat at se for Fenar Ahmads i spænding ventede Valhalla, der får premiere i efterårsferien den 10. oktober.

Men nu er den første egentlige trailer til filmen om nordiske guders kamp for at redde verden blevet offentliggjort.

Den byder både på intense slagsmål og smuk natur, når guderne Thor, Loke og Odin møder menneskebørnene Røskva og Tjalfe. De to børn rejser fra Midgård til Valhalla, som er truet af Fenrisulven og jætterne, der vil skabe Ragnarok i verden.

Med hæs stemme og hammer i hånden er Roland Møller som Thor filmens største navn, men i traileren løber Cecilia Loffredo som pigen Røskva med megen af opmærksomheden.

Med dramatisk underlægningsmusik og replikker bliver det fremhævet, at hun er nøglen til det endelige opgør mellem godt og ondt. Det er også hende, der står over for den enorme Fenrisulv ude i den grønne skov.

Efter uddannelsen på den alternative filmskole Super16 spillefilmdebuterede Fenar Ahmad med Ækte vare fra 2014. Men instruktøren fik sit store gennembrud tre år senere med Underverden, hvor han på lavbudget formåede at fylde lærredet med bragende action og et hævnmotiv, som er sjældent set i dansk film.

Denne gang har Ahmad haft et budget på 34,3 millioner kroner at lege med, men han er gået op i at holde optagelserne i de nordiske lande. Filmen er baseret på den kendte tegneserie, der blev til en elsket animationsfilm i 1986.

Det er altså selve den danske kultur og historie, som Fenar Ahmad går i krig med i Valhalla.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko