Nyhed
08. aug. 2019 | 18:37

Ny plakat til Valhalla lover torden og lynild

Foto | Profile Pictures
Der er intensitet i øjnene på tordenguden Thor (Roland Møller), som kommer på noget af en opgave, når han skal redde Valhalla og resten af verden fra Ragnarok.

Fenar Ahmads længe ventede projekt om Thor og alle de andre fra den klassiske tegnefilm tegner til at blive et brag.

Af Claus Nygaard Petersen

Efter succesen med action-dramaet Underverden har der været store forventninger til Fenar Ahmads næste projekt: en filmatisering af tegneserieklenodiet Valhalla fra 1979.

Forventningerne bliver absolut ikke mindre efter et kig på den nyeste filmplakat.

Forrest ses Roland Møller som tordenguden Thor. I bedste Conan Barbaren-stil holder han hammeren Mjølner højt hævet over hovedet, mens lynet slår ned i den.

”Lad rejsen begynde,” står der ved hans fødder på klippen. Hans rejsekammerater – halvguden Loke, menneskebørnene Tjalfe og Røskva samt den charmerende jætteunge Quark – står i baggrunden.

Det er Roland Møllers første danske film efter en stribe udenlandske roller. Mindre, men mindeværdige optrædener i store Hollywood-produktioner som Skyscraper og Atomic Blonde har gjort ham til et velkendt ansigt uden for landets grænser.

Fenar Ahmads Valhalla bliver den anden filmatisering af Peter Madsens tegneserie. I 1986 lavede forfatteren og Henning Kure en animationsfilm, der med 578.830 billetter var den mest sete animerede danske film i årtier.

Den blev dog slået af Anders Matthesens Ternet Ninja.

Samme år, som animationsfilmen havde premiere, kom Fenar Ahmad til Danmark som irakisk flygtning.

Han har i Ekko fortalt, at historien står ham meget nær.

”Jeg har været syv-otte år, da jeg læste den og så tegnefilmen. Den lærte mig at drømme stort. I mine øjne er det lidt en flygtninge-børnehistorie, hvor Tjalfe og Røskva bliver taget fra deres forældre i Midgård og kommer til Valhalla, hvor de mister, hvad de har, og får noget nyt. Det er en fin fortælling om, at der kan komme smukke ting ud af tragedier,” sagde Fenar Ahmad.

Den nye Valhalla har premiere den 10. oktober.

Trailer: Valhalla

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko