Nekrolog
31. aug. 2022 | 09:39 - Opdateret 31. aug. 2022 | 13:25

Triangle of Sadness ramt af tragedie

Foto | Fredrik Wenzel
Charlbi Dean fik et kæmpe gennembrud i Ruben Östlunds Triangle of Sadness, hvor skuespilleren har en hovedrolle som supermodellen Yaya.

Charlbi Dean, en af hovedrolleindehaverne i Ruben Östlunds Guldpalmevinder, dør i en alder af 32 år af en ”uventet sygdom”.

Af Claus Christensen

Den 22. september er der dansk biografpremiere på svenske Ruben Östlunds Guldpalmevinder, Triangle of Sadness.

Filmen får seks stjerner i Ekkos aktuelle nummer, og med sin blanding af høj komik og dyb samfundskritik har publikum noget at glæde sig til.

Men nu er filmen blevet ramt af en tragedie. En af hovedrolleindehaverne, Charlbi Dean, er død i en alder af bare 32 år. Hun døde mandag i New York af en ”uventet sygdom”, skriver branchebladet Variety.

Charlbi Dean optrådte med det øvrige cast på filmfestivalen i Cannes i maj. Og da filmen strøg til tops og vandt hovedprisen Guldpalmen – Östlunds anden af slagsen – skrev hun på sin Instagram-konto:

”Ruben Östlund, du er GOAT (greatest of all time, red.). Jeg er for altid taknemmelig for, at du stolede på mig og gjorde mig til en del af dit talent,” skriver Charlbi Dean i teksten, hvor hun også takker instruktørens fotografkone Sina Östlund.

”Det er helt vildt, at jeg havde det bedste år med at skabe filmen i en af de hårdeste perioder i mit liv.”

Ruben Östlund er på forsiden af Ekko #90, hvor han for første gang giver et større interview om Triangle of Sadness. Til artiklen lavede Sina Östlund en eksklusiv billedserie med sin mand på Mallorca, hvor parret bor.

Kompetent snigmorder
Charlbi Dean blev født i Sydafrika i 1990.

Hun begyndte allerede som barn at arbejde som model og har medvirket i reklamer og modekataloger.

Som fjortenårig stoppede hun ifølge Wikipedia med at gå i skole og blev i stedet undervist hjemme. Hun gik på Waterfront Theatre School i Cape Town og rejste rundt i verden.

I 2008 overlevede hun en bilulykke med modelkollegaen Ashton Schnehage. Hun tog en pause fra modelarbejdet, men i 2010 debuterede hun som skuespiller i den sydafrikanske komedie Spud og medvirkede også i fortsættelsen fra 2013.

Fem år senere fik hun en rolle i to sæsoner af DC Comics-serien Black Lightning. Her spiller hun den yderst kompetente snigmorder Syonide.

Løftede hele filmholdet
Men det helt store gennembrud på den internationale filmscene kom i foråret med den satiriske komedie Triangle of Sadness, hvor hun spiller modellen Yaya.

I filmens åbning har hun en lang scene, hvor en middag på en dyr restaurant med modelkæresten udvikler sig til en forholdskrise. Carl undrer sig over, at Yaya forventer, at han betaler, når hun tjener meget mere, end han gør. Og på typisk Östlund-vis eskalerer den lille diskussion til et opgør af dimensioner.

De forsøger at redde forholdet med en rejse på en luksusyacht, som imidlertid udvikler sig til et mareridt, da skibet kommer i uvejr og synker. I filmen medvirker de danske skuespillere Zlatko Buric og Vicki Berlin. Sidstnænvte har på sin Instagram-side lagt et ødelagt hjerte op.

Også Ruben Östlund kommenterer dødsfaldet.

”Charlbis pludselige bortgang er et chok og en tragedie. Det er en ære at have lært hende at kende og arbejde med hende,” skriver instruktøren på sin Instagram-side og fortsætter:

”Charlbi havde en omsorg og lydhørhed, som løftede hendes kolleger og hele filmholdet. Tanken om, at hun ikke vil være ved vores side fremover, gør mig meget ked af det. I denne svære tid går mine tanker til hendes nære og kære, hendes familie og hendes kæreste.”

Trailer: Triangle of Sadness

Kommentarer

Ekko #90

Ruben Östlund er på forsiden i Ekko #90.

Her gav instruktøren for første gang et stort interview om Triangle of Sadness, der senere vandt Guldpalmen i Cannes.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko