Nyhed
04. maj 2022 | 10:00

Trier hyrer nye opvaskere til Riget

Foto | Christian Geisnæs
Unge Jesper Sørensen, der er født med sygdommen progeria, øver replikker sammen med Lars von Trier under optagelserne af den nye sæson af Riget.

En tv-kendis med en sjælden sygdom og en robot overtager rollerne som morsomt græsk kor i den kommende sæson af Lars von Triers stjernespækkede kultserie.

Af Nicki Bruun

”Det er uhyggeligt.”

I de første to sæsoner af Riget spiller Vita Jensen og Morten Rotne Leffers to opvaskere, der i Rigshospitalets kælder agerer morsomt græsk kor for dramaet, som foregår over dem.

Den kommende tredje sæson af Lars von Triers kultserie har to nye opvaskere med, oplyser produktionsselskabet Zentropa samt Viaplay og DR i en pressemeddelelse.

Morten Rotne Leffers døde i 1998, så det populære makkerpar bliver udskiftet med tv-kendissen Jesper Sørensen som figuren Lillemand og robotten BOB 2.0.

De skal ligesom deres forgængere kommentere på handlingen i serien, der kommer til at følge både gamle og nye karakterer i personalet på Rigshospitalet.

Sjælden sygdom
Den kommende tredje sæson af Riget – der har undertitlen Exodus – har gud og hvermand på rollelisten.

Forsidestjernen i Ekko #89, Bodil Jørgensen, medvirker sammen med blandt andre Ghita Nørby, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen, Nicolas Bro og Søren Pilmark.

Jesper Sørensen er kendt fra tv, hvor man har kunnet følge hans kamp mod den sjældne sygdom progeria. Det får den i dag 24-årige mand til at ældes otte gange hurtigere end andre mennesker, men alligevel er han gået til livet med ukuelig optimisme.

Nu kan han snart opleves i en fiktiv rolle over for robotten BOB 2.0, som der ikke oplyses nærmere om i pressemeddelelsen.

Riget Exodus får premiere på Viaplay senere i 2022 og kommer efterfølgende på DR.

Kommentarer

Ekko #89

Bodil Jørgensen fortæller om Lars von Trier og Riget i Ekko #89.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko