Nyhed
19. maj 2011 | 13:36

Trier uønsket i Cannes

Efter gårsdagens pressekonference har Cannes-bestyrelsen nu erklæret, at  Lars von Trier er persona non grata på festivalen.
Af Jesper Bo Petersen og Claus Christensen

Lars von Triers kontroversielle udtalelser på gårsdagens pressekonference i forbindelse med Cannes-visningen af Melancholia har vakt opsigt og vrede verden over.

Trier fik blandt andet sagt, at han er nazist og forstår Hitler.

Det har nu fået festivalens bestyrelse til at erklære, at den danske instruktør er persona non grata, uønsket, på Cannes-festivalen med øjeblikkelig virkning.

Trier undskyldte ellers i går eftermiddags i en pressemeddelelse for sin udtalelser og pointerede, at han hverken er nazist eller antisemit.

Det var åbenbart ikke nok for Cannes-bestyrelsen, der efter et ekstraordinært bestyrelsesmøde i dag har udsendt en pressemeddelelse, hvor de skriver, at de ”er kede af, at dette forum er blevet brugt af Lars von Trier til at udtrykke kommentarer, der er uacceptable, umulige at tolerere, og som står i direkte modsætning til de humanistiske og velgørende idealer, der ligger til grund for selve festivalen eksistens.”

Melancholia er dog stadig med i konkurrencen om Guldpalmen, understreger bestyrelsen ifølge nyhedsbureauet AFP. Det fremgår til gengæld ikke, om Trier for tid og evighed er bandlyst fra festivalen, eller om han kan komme tilbage igen.

På et pressemøde efter bortvisningen udtalte Trier, at ”det var virkelig dumt gjort, og det skete i det helt forkerte forum. På pressemødet med de danske journalister var der ingen problemer, men jeg tror ikke, de internationale journalister forstår min danske humor.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko