Nyhed
18. apr. 2016 | 09:53

Nord- og sydkoreansk version af Broen?

Foto | Carolina Romare
Broen på nordkoreansk? Ifølge seriens svenske producer overvejede man at lave en udgave mellem ærkefjenderne Nord- og Sydkorea.

Produceren af Broen afslører, at man har overvejet en version af serien mellem Nordkorea og Sydkorea. Også en ukrainsk-russisk udgave har været på tegnebrættet.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Den dansk-svenske Broen er ikke kun blevet en succes herhjemme, men også i udlandet.

Englænderne og franskmændene har lavet deres egen udgave af den bilaterale krimiserie, The Tunnel, og det samme gjorde amerikanerne med The Bridge, der foregår på grænsen mellem USA og Mexico.

Men Broen-konceptet, hvor to lande samarbejder om en efterforskning, kunne meget nemt have spredt sig yderligere.

I et interview til The Guardian afslører Broens svenske producer Lars Blomgren, at man overvejede at lave en version, der foregår på grænsen mellem Syd- og Nordkorea.

”Jeg synes, det er vigtigt at arbejde på begge sider af grænsen, men med én undtagelse. Vi havde seriøse diskussioner om Nord- og Sydkorea, men det ville formentlig ikke involvere nogle fra Nordkorea. Det ville være fantastisk at lave. Jeg ville elske det,” siger Blomgren.

Højspændt russisk-ukrainsk udgave
Tredje sæson af Broen løb i vinters over skærmen i Danmark og Sverige.

Her fortsatte den socialt handicappede, men knalddygtige svenske efterforsker Saga Norén (Sofia Helin) med at opklare forbrydelser, der trækker tråde over Øresund.

Lars Blomgren fortæller i interviewet, at en ukrainsk-russisk udgave også har været på tegnebrættet.

”Vi havde fjorten forskellige tilbud fra produktionsselskaber og tv-stationer fra både Ukraine og Rusland. Desuden foreslog folk udgaver mellem Rusland og Finland, Rusland og Polen og Rusland og Norge,” beretter Blomgren.

”Det mest interessante rent kreativt var Ukraine-Rusland-udgaven, og vi havde nogle prominente og højt kvalificerede folk involveret i projektet. Det var det, vi gik efter.”

Fjerde sæson?
Men grundet urolighederne mellem Rusland og Ukraine i 2013 droppede man planerne

”Da konflikten eskalerede, besluttede ukrainsk tv at bandlyse alle produktioner med russisk politi og militær. Det afsluttede projektet.” 

Det er endnu ikke endeligt besluttet om den svensk-danske udgave af Broen får en fjerde sæson.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko