Nyhed
25. nov. 2014 | 16:04

Utopia vinder international Emmy

Foto | Ole Bratt Birkeland
Den velkritiserede britiske dramaserie Utopia, om en broget flok mennesker, der finder en mystisk tegneserie, skal i det kommende år genindspilles af David Fincher og HBO.

Den britiske tv-serie Utopia, som HBO er i fuld gang med at genindspille, løb med prisen for bedste dramaserie i den internationale udgave af Emmy Awards.

Af Morten Scriver Andersen

Trænger man efterhånden til lidt mere eksotiske tv-oplevelser end den strøm af amerikanske dramaserier, der strømmer over Atlanten, så skulle man ironisk nok have været i New York natten til mandag.

Her afholdtes for 42. gang den internationale udgave af Emmy Awards.

The International Emmy Awards hylder ikke-amerikanske tv-serier, og det var den britiske tv-serie Utopia, der løb med hovedprisen for bedste dramaserie.

Det gjorde den foran den chilenske narkofortælling Prófugos, den engelsk/franske krimiserie The Tunnel om en politisk seriemorder samt japanske Yae no Sakura, som er baseret på den virkelige historie om den kvindelige krigshelt Yae Niijima.

The Tunnel er i øvrigt en genindspilning af den dansk/svenske dramaserie Broen, som blev sendt på DR1 tilbage i 2011.

David Fincher-genindspilning
Utopia er en syret dramaserie om en gruppe mennesker, der pludselig kommer i besiddelse af en bizar tegneserie, som efter sigende har forudset de værste katastrofer i dette århundrede.

Snart er de eftersøgt af den mystiske organisation The Network og prøver med livet som indsats at tyde tegneseriens forudsigelser for at afværge de næste store ulykker.

International Emmy Awards betragtes med stadig større interesse af den amerikanske tv-branche. Den amerikanske tv-gigant HBO købte tidligere på året rettighederne til en genindspilning af netop Utopia.

Det er en af Hollywoods helt tunge dreng David Fincher, der sammen med sin manuskriptforfatter fra Kvinden der forsvandt skal realisere hele første sæson af serien.

Game of Thrones-stjerne tog pris
Stephen Dillane, der er bedre kendt som Stannis Baratheon i HBO’s megahit Game of Thrones, vandt prisen for bedste mandlige skuespiller for sin rolle som kriminalbetjenten Karl i The Tunnel.

Hans kvindelige modstykke blev hollandske Bianca Krijgsman, som i The New World spiller en kvindelig rengøringsdame, der stifter et spændende bekendtskab med en afrikansk asylansøger.

Prisuddelingens skandinaviske islæt blev den svenske Frihet bakom galler, der vandt prisen for bedste dokumentar, og som i sidste uge kunne ses på Aarhus Filmfestival.

Der uddeles også priser til bedste komedieserie, kunstprogram, miniserie og underholdning uden manuskript.

Se en samlet oversigt over vinderne her

Ingen danske nomineringer
Ingen danske serier havde i år fundet vej blandt de nominerede, hvor Sidse Babett Knudsen senest var nomineret i 2012 for sin rolle som Birgitte Nyborg i DR-dramaserien Borgen.

Der har ellers tidligere været stolte danske traditioner ved International Emmy Awards, hvor det er blevet til fire priser for bedste dramaserie siden prisuddelingen startede tilbage i 1979.

Senest var det DR-dramaserien Livvagterne (2009) om den danske efterretningstjeneste PET, der løb med den eftertragtede hæder.

Inden da havde Ørnen (2005) og Nikolaj og Julie (2003) vundet prisen, mens Rejseholdet (2002) var den første danske tv-serie til at vinde en Emmy.

Unge Andersen vandt i 2005 for bedste miniserie.

Trailer: Utopia

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko