Nyhed
25. okt. 2012 | 11:36 - Opdateret 26. okt. 2012 | 12:48

Vi har brug for at blive set efter i sømmene

Foto | Sophie Winquist
Martin Strange-Hansen, der er formand for Danske Filminstruktører, siger, at en opsang fra et magasin kan være stimulerende.

Danske Filminstruktører bakker op om Ekko som uafhængigt og kritisk magasin, siger formand Martin Strange-Hansen.

Af Niels Petersen

Zentropa-direktør Peter Aalbæk Jensen har anlagt injuriesag mod Ekko og indledt en boykot af magasinet, der er forment adgang til pressevisninger på Zentropas film.

Foreningen Danske Filminstruktører, der tæller over 400 medlemmer, vil ikke blande sig i den verserende konflikt. Men foreningen er glad for, at der eksisterer et filmmagasin med en uafhængig, kritisk linje.

”Danske Filminstruktører og filmmagasinet Ekko har i dag haft et møde, hvor vi kunne fortsætte den konstruktive dialog og udrydde en række af de misforståelser, som er opstået i pressens dækning af sagen om Zentropas forsøg på at boykotte Ekko,” skriver foreningens formand, Martin Strange-Hansen, i en pressemeddelelse.

”Det vil være et tab for hele den danske filmverden, hvis den kritiske stemme forstummer. Vi har alle brug for at blive set efter i sømmene, ellers forbener dansk film. Også for en filminstruktør kan en kritisk opsang være højst stimulerende, selv om den rammer hårdt”, fortsætter Martin Strange-Hansen.

Formanden oplyser, at foreningen er imod enhver form for generel boykot af den frie og uafhængige presse i Danmark. Men tilføjer, at den enkelte instruktør selv bestemmer, hvem han eller hun vil tale med.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko