Dokument
07. nov. 2012 | 16:52

Zentropa dropper boykot og injuriesag

Grafik | Bjarke Friis Kristensen
Næsten to måneders konflikt mellem Ekkos chefredaktør, Claus Christensen, og Zentropas direktør, Peter Aalbæk Jensen, blev i dag bilagt på et møde, hvor den store fight endte i fred og fordragelighed.

Efter et møde i dag har Zentropa og Ekko indgået en aftale, der indebærer, at Zentropa med øjeblikkelig virkning ophæver boykot og injuriesag.

Af Niels Petersen

Den heftigt mediedækkede konflikt mellem Zentropa og Ekko er ved et møde i dag blevet bilagt.

Aftalen, som er underskrevet af Peter Aalbæk Jensen fra Zentropa, Søren K. Lauridsen, bestyrelsesformand i Ekko, journalist Mikkel Kofod og chefredaktør Claus Christensen, kan læses her:


                                                 AFTALE

1. Zentropa Folket ApS hæver omgående sagen mod Mikkel Kofod og Claus Christensen ved Retten på Frederiksberg.

2. Filmmagasinet Ekko beklager, hvis nogen har kunnet få den opfattelse, at Zentropa Folket ApS har taget pengene fra den åbne casting, som sagen omhandler.

3. Peter Aalbæk Jensen beklager, at hans anklager til tider har været skingre i debatten om sagen mellem på den ene side Zentropa Folket Aps og på den anden side Filmmagasinet Ekko, Claus Christensen og Mikkel Kofod.

4. Zentropa Folket ApS indstiller omgående enhver boykot mod Filmmagasinet Ekko.

5. Dialogen mellem Filmmagasinet Ekko og Zentropa Folket ApS vil foregå med respekt for de presseetiske regler i henhold til medieansvarsloven.

6. Zentropa Folket ApS ved Peter Aalbæk Jensen og Filmmagasinet Ekko ved bestyrelsesformand Søren K. Lauridsen og chefredaktør Claus Christensen erklærer hermed alle kendte uoverensstemmelser for bilagt.

7. Parterne er enige om at denne aftale med fælles afsender offentliggøres om eftermiddagen den 7. november 2012 over Ritzau, og at ingen af parterne kommenterer den indgående aftale og den hævede retssag.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko