Nyhed
15. okt. 2012 | 11:08 - Opdateret 15. okt. 2012 | 17:36

Aalbæk-angreb sætter bestyrelse under pres

Foto | Heidi Lerkenfeldt

Klaus Hansen, direktør i Producentforeningen og medlem af Ekkos bestyrelse, bliver kritiseret for at have for mange kasketter.

Producentforeningens direktør blev rasende, da et koordineret anslag mod Ekko kiksede, skriver Jyllands-Posten i dag.

Af Jacob Ludvigsen

Peter Aalbæk Jensens boykot og injuriesag mod Ekkos chefredaktør og en 28-årig medarbejder har sat Ekkos bestyrelse under pres. Det har både Politiken og Jyllands-Posten berettet henover weekenden. 

Flere bestyrelsesmedlemmer har tætte bånd til Zentropa-bossen. Forleden valgte Christian Have, hvis firma Have Kommunikation laver PR for Zentropa, at forlade Ekkos bestyrelse. Han erstattes af journalist og dobbelt Cavling-vinder Anders-Peter Mathiasen.

I dag skriver Jyllands-Posten, at et andet bestyrelsesmedlem, Klaus Hansen, har været aktiv i et ”koordineret anslag” mod Ekko. Hansen er direktør i Producentforeningen, der har Zentropa som et af sine største medlemmer. 

En sten i skoen
Dagen op til Ekkos bestyrelsesmøde den 19. september landede en kopi af Zentropas stævning for en ni måneder gammel netartikel på redaktionens bord. Samtidig kom der en henvendelse fra foreningen Danske Filminstruktører, som klagede over magasinets ”redaktionelle linje”.

Men det var ikke de eneste henvendelser. Foreningen Danske Dramatikere, der har kontorfællesskab med Danske Filminstruktører, havde skrevet en støtteerklæring til Ekko.

Foreningen fremhævede, at ”Ekko tør være en sten i skoene, som er nødvendigt for, at branchen ikke stivner midt i en tid med store udfordringer.”

Røg i køkkenet
”Dagen efter ringede Klaus Hansen rasende til instruktørernes sekretariat og fortalte, at der som modsvar til ’den del af bestyrelsen, der ønsker at skille sig af med Claus Christensen’ var blevet læst op af vores støtteerklæring,” fortæller Nikolaj Scherfig, næstformand i Danske Dramatikere.

”Formuleringen ’den del af bestyrelsen, der ønsker at skille sig af med Claus Christensen’ er blevet brugt af vores kontorpersonale, da røgen i køkkenet hos dramatikerne blev beskrevet for mig,” fortsætter Scherfig til Jyllands-Posten.

”Jeg opfatter dette, som om Klaus Hansen har været vred over, at Danske Filminstruktører ikke har haft styr på, hvad der skete hos Dramatikerne, når nu de selv var en del af en koordineret indsats, der skulle underminere Claus Christensens position som chefredaktør.” 

Dårlig filmintrige
Nikolaj Scherfig mener, at Klaus Hansen bærer for mange kasketter til at sidde i Ekkos bestyrelse. Men Producentforeningens direktør har ikke tænkt sig at forlade posten.

”Beskrivelsen af min ageren har intet på sig, og jeg vil opfordre Nikolaj Scherfig til at dokumentere anklagerne. Jeg bliver selvfølgelig,” siger Klaus Hansen til Jyllands-Posten.

Historien får Ekkos chefredaktør til at trække på smilebåndet.

”Det lyder som en ualmindelig dårlig filmintrige. Men hvis det er sandt, er jeg smigret over, at nogle vil gå så langt for at få mig fjernet. Da jeg blev ansat som redaktør for ti år siden, var der ikke mange, som interesserede sig for, hvad der stod i Ekko,” siger Claus Christensen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko